Syväterävyyskikkailuja

Tässäpä muutamat tilttikuvat kesäkuun alusta Frankfurtista, Saksasta. Objektiivina siis tämä.

Tästä tulee helposti sellainen yhden efektin objektiivi, vähän niinkuin kalansilmästä yleensä. Nuo miniatyyrirakennukset alkavat varsinkin toistamaan itseään aika helposti. Siksipä yritinkin saada kuvia myös ihmisistä. Kadulla ihmisiä kuvatessa ongelmana on tarkennuksen hitaus. Ihmiset alkavat tuijottamaan kun niitä pidempään sihtailee.

6 vastausta artikkeliin ”Syväterävyyskikkailuja

 1. Ilkka Kokkonen

  Olen samaa mieltä, Jarkko, rakennusmaisemissa täytyy pian osua tosi hyvin, että tuollainen efekti jaksaa sävähdyttää. 13 ja 14 tässä setissä sen sarjan miellyttävimmät.
  Sen sijaan ihmiskohteiden erottaminen taustasta antaakin jo enemmän mielenkiinnon aihetta. Punalaukkuinen nainen, huilunsoittaja ja kolme viimeistä kohteenhakua ovat mainioita osoituksia laitteen potentiaalista taiten käytettynä. Kiitoksia Jarkolle mielenkiintoisesta sarjasta!

 2. tapsa

  Etsivä löytää, kuvakulmia ja uusia kohteita. Tykkään noista pienoismallijutuista ja pienen terävyysalueen efekteistä. Punalaukkuinen nainen ja lukot nousevat ykkösiksi.

 3. Ilkka Kokkonen

  Kiitoksia linkistä, Tapsa! Teknisesti mielenkiintoinen sydeemi, mutta erityisesti tässä minua viehätti entisten kotikontujen näkeminen ja rakkaan Puruveden aaltojen kuuleminen.
  Alussa on kuvia Hytermän luonnonsuojelusaaresta, jonka rannoilla olen varmasti enemmän kuin kukaan muu virveliä heitellyt (vanhempien mökki on vastarannalla) ja kerran kesähelteellä kroolailin n. 8km sen ympäri.
  Äänessä tuossa esityksessä on paljon Karjalaisen Isto, Kuopion opettajien luottamusmies, entinen kerimäkeläinen hänkin. Mukana oleva Matti Pohjannoro on kouluaikaisen rehtorini Laurin poika. Laurin sijaisena aikoinaan sitten kirjoitusten jälkeen aloitin opettajan kokemuksieni kartuttamisen. Että monenlaista muistoa ja fiilistä tämä esitys herätti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *