Uuden jäsenen onkelma

Heipparallaa,

Minä olen uudehko, palstalla hiljaisena ollut jäsen Kuopijosta. Koneella on paljon kuvia, mutta tahtoo olla pientä vapaa-ajan ongelmaa, jonka vuoksi ne kuvat joutuu koneelle jäämään. Harmittaa vietävästi kun en päässyt siihen piirikisaankaan osallistumaan.Ehkä ensi vuonna on enempi aikaa.

Mutta siis voisin laittaa tosiaan tänne sivustolle muutamia kuvia näytille. Tuolta löytyy hyvät ohjeet siihen kuvan siirtoon. Ongelmaksi tuli ainoastaan se, ettei minulla ole haisuakaan miten saan muutettua kuvan kokoa sopivaksi. Se ei ilmeisesti onnistu enää siinä latausvaiheessa tässä sivustolla, vaan se pitäisi tehdä kuvaan erikseen?

Hankaluuksia ei helpota uusi hieno MAC-tietokoneemme, joka haluaa toimia aivan eri tavalla kuin entinen kone. Tästä muuten tulikin mieleen, osaakohan joku neuvoa GIMP-kuvankäsittely ohjelman käytössä? Olen koittanut netistä löytyvien ohjeiden perusteella muokata yhtä kuvaa, mutta ei tahdo onnistua millään. Visio olisi sellaisesta Andy Warholl-tyyppisestä kuva-tuunauksesta. Lähinnä haluaisin saada yhteen kuvaan ujutettua monta pientä kuvaa, ymmärtääköhän kukaan:)? Minä olisin kiinnostunut opettelemaan kuvankäsittely- ohjelman perusteita, onko seuralla ollut koskaan sellaista opetusta tarjolla?

Syksyisiä kuvaushetkiä!

Henni

3 vastausta artikkeliin ”Uuden jäsenen onkelma

 1. jiitee

  Gimp:isssä kuvan kokoa pääsee muuttamaan valikosta ”Image”, sieltä valitaan ”Scale image”. ”Image size” kohtaan syötetään haluttu pikselikoko. Esim tätä sivustoa varten 700 pikseliä pidemmälle sivulle. Kun ketjun näköinen nappi on alas painettuna niin ohjelma pitää kuvan mittasuhteet samana kuin alkuperäisessä. Webbikuvia varten ei tarvitse välittää muista kentistä. Sitten tallennus jpg-muodossa (uudella nimellä luonnollisesti) ja kuvat nettiin.

  Itse en ole gimpiä käyttänyt kuin satunnaisesti. Nuo valikoiden nimetkin löytyi jostain nettiohjeista, niitä on kyllä paljon.

  Jos englannin kieli hidastaa oppimista, niin ainakin osoitteesta http://www.joutsi.com/gimp.html löytyy kotimaisia ohjeita.

 2. Ilkka Kokkonen

  Tervetuloa interaktiiviseen toimintaan mukaan, Henni! Näin juuri on kameraseurassa toimittava, että hommasta saa itselleen mahdollisimman paljon hyötyä. Jos on ongelmaa, niin kysymällä yleensä jo tämän suuruisesta porukasta auttajaa löytyy. Toivottavasti noista Jarkon neuvoista on sinulle apua.
  Toukokuussahan meillä oli kuvankäsittelystä koulutuspäivä(jopa kymmenen osallistujaa). Silloin oli myös puhetta, että tarpeen vaatiessa syksyllä järjestettäisiin lisää. Pitänee laittaa galluppia pystyyn tämän hetken tarpeesta ja toimia sitten sen mukaan.

  Eli laitellaanpa tähän ketjuun toivomuksia. Ilmeisesti mentäisiin samalla sapluunalla kuin keväälläkin, eli ensin olisi peruskuvankäsittelyä ja päälle ”kehittyneempää”. Ajankohta voisi olla (jos kouluttajille sopii) 10.10., jolloin on myös kuvankatseluilta. Keväällä oli puhetta, että se ”kehittyneempi” osio voisi käsitellä HDR-kuvan tekoa, toivottavasti järjestyy näin.

  Mutta tosiaankin, tähän nyt aktiivisesti tarpeita ja toivomuksia!

 3. Ilkka Kokkonen

  Voisitko, Henni, laittaa minulle sähköpostiosoitteesi (muistelisin, että sitä ei minulla listassa ole), niin onnistuu infoaminen tarvittaessa sieltäkin kautta. Minun sposoitteeni löytyy tuolta ylävalikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *