9 vastausta artikkeliin ”Pikkulinnut syysmuutolla

 1. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Jostain syystä teksti ei suostunut tulemaan kuvien alle mukaan, joten kirjoitan sitten tähän. Tänä syksynä on pelloilla ollut poikkeuksellisen paljon muutolla olevia pikkulintuja ruokailemassa. Kuka tietää/arvaa mitä lintuja kuvissa on? Tälläisistä pikkukuvista on ehkä vähän huono arvailla. Mutta niinhän se usein on luonnossakin, että on tarkkailtava näitä vähän kauempaa. Kolmessa ekassa kuvassa on samaa lajia (oranssikuvioisia) ja lopuissa keltaisia, taas samaa lajia olevia. Eli siis kahdesta eri lajista on kysymys. Sen verran helpotusta, että peippolajit ovat kyseessä ja oranssit ovat lapinlintuja.

 2. Hanna

  Onpa vaan hyvä tuo ensimmäinen kuva parvesta! Niin selkeästi tulee esille värikuviot. Tunnistaminen lienee asiantuntijalle helppoa tästä, minä lähinnä puolittaisella arvauksella ja vihjeen avulla heitän, että leikö kyseessä järripeippo? Lähinnä se on kyllä tuttu ryystämisäänestä, ei niinkään lennosta ja ulkonäöstä.

  Mikähän lie oranssi lapineläjä? Villi arvaus: taviokuurna?

  Tosi hienoja kuvia!

 3. Ilkka Kokkonen

  Lajeja en tunnista, mutta mukava nähdä monenlaista kuvamateriaalia. Lintuparvikuvia ei ole tainnut vielä sivullamme näkyäkään, joten hyvä, Tero! Ykkönen on eniten mieleeni, tausta toimii oikein hyvin! Jännä tuo yksi vastarannan kiiski muiden samansuuntaisten joukossa.

 4. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Kiitokset Hannalle ja Ilkalle kommenteista. Onnitteluni vielä Hannalle oikeasta vastauksesta. Eli järripeippoja ovat nämä oranssikuvioiset linnut. Niitä näkee meillä keväällä ja syksyllä muuttoaikoina, muuten ne majailevat pohjoisessa. Mitäs ne ovat nämä kolmessa viimeisessä kuvassa lentelevät vihreänkeltaiset tiput…ken tietää?

 5. Hynynen Juhani

  Kylläpä olet Tero napannut hienoja kuvia. Tuo ykköskuva on kyllä tosihieno. Sitä olisi mukava katsoa suurempana. Mikähän näitä meidän kuvia rajoittaa ettei nämä voi olla suurempia, edes joku 1024 jos olisi pääsisi nauttimaan paremmin tuollaisten hienojen kuvien katsomisesta.

 6. Tapsa

  Lintuja en tunnista mutta hyvät kuvat tunnistan. Ykkönen on upea mutta kaikissa kuvissa on vahvaa rytmiä. Voisivat tosiaan olla suurempina niin saisi enemmän irti.

 7. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Olen yhtä hymyä nyt kun luin teidän kommentit, joten kiitoksia niistä. Uskon että kestän tämän. Ja vähän aikaa kun kuluu, niin palaan taas varmasti maan pinnalle.
  Joka tapauksessa ykkönen on minunkin suosikkini. Latokuva olisi hyvä, jos lintumäärät olisivat suuremmat. Taivas taustalla-kuvat ovat taas tylsiä.
  Oli oma vaikeutensa löytää yhtenäisiä samassa kuvaustasossa lentäviä parvia ja päästä vielä kuvausetäisyydelle. Kuvan ottaminen ei sitten enää ollut hankalaa. Oikeassa olette, täysikokoisina nämä toimivat erilailla. Niin hyvä kommentti Juhani tuosta kuvien koosta…minkä kokoisina voi sivuille jatkossa kuvia laittaa. Pitkä sivu 1024 olisi jo jotain.

 8. Mervi Lukkarinen

  Tero on kuvannut jo pitkään niin upeita lintukuvia, että ihan vihreäksi vetää meikäläisen…Keväällä pihallani oli satoja järrejä muuttomatkalla ruokailemassa, hyvä kuva vaan puuttuu. Hienoja muotokuvia näyttää olevan myös sivuilla. Vilkaisin myös Alias-studion kotisivut. Viikolla tv:ssä vilahti Mikko ja Antin ja kumppaneiden nimet taas mainittiin hääkuvien yhteydessä. Onnea hienoista kuvista kaikille ja ammattilaisille menestyksestä kisoissa.Eikun kuvaamisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *