Juuso Jonninen

Hei!

Kokeilen, että saanko laitettua kuvia näytille oman esittelyni kera.

Olen 16-vuotias Kuopion klassillisen lukion ensimmäisen vuoden opiskelija. Olen ollut kiinnostunut koko elämäni ajan luonnosta. Innostuksen valokuvausharrastuksesta sain yläkoulussa 7 ja 8 luokilla tehdyistä kasvikokoelmista. Kahdeksannen luokan jälkeisenä kesänä aloin kuvaamaan luontoa pokkarilla harrastusmielessä ja silloin kaikki kuvakohteet olivat keskellä kuvaa. Yhdeksännen luokan syksyllä biologian opettaja kehoitti minua ottamaan Ilkan kanssa puheeksi luontokuvauksen. Viikon kuluttua siitä kysyin Ilkalta luontokuvaukseen neuvoja ja hän suositteli käymään näillä SiiKan sivuilla ja liittymään mukaan. Kävin silloin marraskuussa ensimmäisen kerran kuvakatselussa mukana ja vuoden vaihteessa liityin seuraan, enkä ole katunut. Vuosi sitten tammikuussa olevan fotokurssin jälkeen kuvaus taitoni alkoivat kehittymään nopeaan tahtiin. Kuitenkin on vielä paljon opittavaa. Loppukeväästä sain järkkärin ja kesän ajan vietin monta tuntia päivässä luonossa milloin makroillen ja milloin telellä lintuja.

Pyrin luontokuvauksessa pääsemään mahdollisimman lähelle kuvauskohteitani. Olen kuvannut tähän mennessä noin 210 eri eläinlajia ja olen pyrkinyt tunnistamaan lajit suomeksi ja latinaksi. Aina ei minun tunnistustaitoni ole riittäneet ja olen kysynyt apua ammattilaisilta.

Kuvaan myös erilaisissa juhlissa esim. sukulaisjuhlissa sekä kouluni juhlatiaisuuksissa ja teemapäivinä.

3 vastausta artikkeliin ”Juuso Jonninen

  1. TeroP

    Todella hyvä ja mielenkiintoinen esittely Juusolla. Kuva aukeaa 3168 x 4752 pix kokoisena. Jos haluat, niin senhän pystyy poistamaan ja vaihtamaan tilalle pienempi versio kooltaan 700 pix pitempi sivu. Sitten olisi helpompi katsella klikattua kuvaa.

    Olikohan se niin kun, kuva on aktiivisena niin klikataan punaista tekstiä…Move to Trash…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *