Digifotomaraton 2011 tulokset

Kuopion Kameraseuran ja VB-valokuvakeskuksen järjestämän Digifotomaraton 2011 -kilpailun tulokset tulivat tänään. Kokonaiskilpailun voitto 25 pisteellä tuli allekirjoittaneelle! Toisena Ioulia Vistbakka (17p.) ja kolmantena Siiri Räisänen (11p.). Pääpalkintona tänä vuonna oli 32″ televisio!

Kilpailun ideana on siis kuvata kuuden tunnin aikana kuusi annettua kuva-aihetta samassa järjestyksessä kuin tehtävät annetaan. Kuvia ei saa käsitellä.

Aiheet olivat tänä vuonna seuraavat:

1. Oma kilpailunumero

2. Kuopion satamatorilla tapahtuu

3. Kesäpäivä Kallavedellä

4. Virta

5. Maali

6. Minun Kuopioni

Tässä oma kuvasarjani:

Lisätietoja Kuopion Kameraseuran nettisivuilla

14 vastausta artikkeliin ”Digifotomaraton 2011 tulokset

 1. TeroP

  Paljon Onnea!! On hyvin oivallettuja kuva-aiheita luovuutta hyödyntäen toteutettuna! Kyllä löytyy taitoa, näkemystä, kekseliäisyyttä, ja hyvää mielikuvitusta myös.

 2. Ilkka Kokkonen

  Onneksi olkoon Jarkolle!
  Niiin, olin siellä minäkin…viime kesäinen syöksy kakkostilalle, ja syöksy syveni nyt sijoille ynnä muut. Pitäisi keksiä hyvä selitys kunnon urheilijan lailla, mutta ei auta, luovuus ei vaan kukkinut kunnolla tällä kertaa!
  Jarkolla sen sijaan välähti terävästi useampaan kertaan, ja tulos on sen mukainen, selvä voitto. Toivottavasti ensi vuonna siikalaisia on enemmänkin mukana kisailemassa ja näin varmistamassa mahdollisuutta taas uuteen voittoon joukoillemme.

 3. tapsa

  Lämpimät onnittelut, ei ollut sattumaa tämä sinun voittosi, koko ajan on kuvien laatu noussut. Onko niin että alat saada kuviisi sen minkä silmilläsi jo näet?

 4. tapsa

  Onko tuo minun Kuopioni kuva otettu vetarinkumi+projektoriobjektiivi-yhdistelmällä? Kuva on terävyysalueeltaan varsin poikeava, muutenkin kuvassa on sellainen ”pienoismallimainen” tunnelma.

 5. jiitee

  Kiitoksia onnitteluista kaikille! Tapsa huomasit tuon objektiivin ihan oikein. Kuva on tosiaan otettu tällä objektiivilla. Objektiivi oli ihan reilusti vinossa ja kamerasta saturaatio ja kontrasti säädettynä reilusti plussan puolelle. Muutamia hyviä kuvia olen tuolla saanut aikaiseksi ja tämä onnistui kyllä hyvin.

  Kirkkaassa päivänvalossa tuon käyttö on vähän rajallista koska himmennintä ei ole ollenkaan. Aukko on siis aina ilmeisesti tuo f/2,8 mikä lukee objektiivin kyljessä. Kesällä päivänvalossa suljinaika lähenee helposti 1/4000 joka on maksimi minun rungollani. Pitäisi rakentaa himmennin tai laittaa harmaasuodin eteen.

 6. jiitee Artikkelin kirjoittaja

  Tapsa: Olen huomannut että nykyään ”näen” valmiin kuvan toisinaan jo ennen kuin alan tähtäämään kameralla tai edes kaivan sitä laukusta. Joskus tuossa näyssä on käsittelykin mukana, outoa. Liekö tämä sitten sitä kehittymistä?

  Tuolla kilpailun palkintojen jaossa JP Korpi-Vartiainen Kuopion Kameraseurasta toivotteli Siikalaisia tervetulleeksi myös Kuopion seuraan ja toivoi muutenkin lisää yhteydenpitoa ja yhteistä toimintaa seurojen välille. Ymmärsin että tänä vuonna syksymmällä on tulossa yhteinen luontokuvausretki.

 7. Ilkka Kokkonen

  Kyllä vain, ruskaretki on tulossa Tiilikkaan, Uiton kämppä tukikohtana. Enpä ole vielä siitä kutsua tänne laittanutkaan, eli naapuriseurat tietävät tilanteen vielä oman seuran väkeä paremmin.

 8. Tapsa

  Jarkko: Sinulle on annettu ennaltanäkemisen lahja:) Henkilökohtaisesti koen vaikeimmaksi saada mielikuva ja lopullinen kuva vastaamaan toisiaan. Aika paljon on sellaisia ”tällainen tästä tuli vaikka muuta yritin”-kuvia. Arvelen että kyse on vaikeudesta pitää mielikuvaa yllä läpi kuvaus/käsittelyprosessin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *