Digifotomaraton 2014

Kuopion Kameraseura järjesti 13.-15.6.2014 perinteisen digifotomaraton-kilpailun 17. kerran. Kilpailussa on ajatuksena kuvata annetut aiheet tietyn ajan kuluessa ja annetussa järjestyksessä. Tällä kerralla valittavana oli normaali 6h/6 kuvaa -sarja ja lisäksi 48h/10 kuvaa -sarja. 6h sarjassa ei kuvankäsittely ollut sallittua vaan piti tyytyä kameran tuottamaan jpg-kuvaan. 48h -sarjassa käsittely oli sallittua, kuitenkin kaikki kuvan elementit piti kuvata kisan aikana.

SiiKasta mukana olimme minä sekä Ilkka. Molemmat 6h-sarjassa kuten muutamana edellisenäkin vuonna. Itse sijoituin ykköseksi! Ilkan sijoitus oli kuutonen. 48h -sarjan voitti Petri Damstén, Kuopio. Parhaana nuorena kuvaajana palkittiin Veera Moilanen, Iisalmi. Tuomaristossa oli pari tuttua nimeäkin mukana! 6h -sarjan aiheet, ja oma kuvasarjani alla:

1. Ei mitään pönötystä
2. Suurella sydämellä
3. Hashtag
4. Kasvuhakuisuus
5. Eurooppalaisin silmin
6. Olet tässä/olen tässä

Ei mitään pönötystä Suurella sydämellä Hashtag Kasvuhakuisuus Eurooppalaisin silmin Olet tässä/olen tässä

Lisätiedot kisasta löytyvät KKS:n nettisivuilta.. Allaolevasta videosta löytyvät molempien sarjojen parhaat pisteet saaneet kuvat aiheittain.

Pääpalkintona kummassakin sarjassa oli Olympuksen OM-D E-M10 -mikrojärkkäri. Kylläpä on Olympus saanut pieneen pakettiin kameransa sopimaan.

3 vastausta artikkeliin ”Digifotomaraton 2014

 1. VilleM

  Hieno sarja, onnea voittajalle!

  Jatkoa ajatellen sarjaa jossa kuvia voidaan käsitellä ei pitäisi olla ollenkaan. Digifotomaratoonin pointti ja jännitys on mielestäni juuri siinä että kuvan pitää olla suoraan kamerasta.

  -Ville

 2. Ilkka Kokkonen

  Jeps, onnea voitosta! Kun soiteltiin heti kisan jälkeen, niin tiesin, että varmasti tulee taas pisteitä Jarkolle. Hyvät ideat ovat valttia tässä kisassa!
  Itse sain kuvat tällä kertaa valmiiksi ennätysajassa, jäi peräti pari tuntia ”luppoaikaa”, kun aiemmissa kisoissa muistikortin palautuksessa on hiki meinannut tulla. Eli liekö tullut aiheita pohdittua ja ideoitua liian nopeasti sitten. Sama sijoituskohtalo tuli kuin viime vuonnakin: kahdella muullakin oli sama loppupistemäärä, mutta näistä määrittyi itselle huonoin sija.
  Jatkossa pitää yrittää taas terästäytyä. Heitinkin Jarkolle haasteen, että kolmannen voiton ensimmäisenä ottanut ansaitsee myös huurteiset. Jarkolla tosin on niin huima hyötysuhde (neljästä startista kaksi voittoa / minulla kaksi kuudesta), että tiukkaa varmasti tekee!
  SiiKasta soisi myös muiden hyökkäävän kisaan mukaan, ihan hyvä systeemi tämä KKS:lta on. Tosin olen samaa mieltä Villen kanssa, että käsittelemättömien otosten kisa on ainoaa oikeata fotomaratonia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *