Liikettä illassa ..

No pitihän sitä nyt itsekin lähteä kokeilemaan liikkeen pysäyttämistä iltahämärissä. Valoa ei kauheasti ollut, linssinä 70-200mm + 1.4x extenderin kanssa -> aukko f5.6 suurimmillaan. ISO 800 ja valotusaikaa sain tuolla setupilla n. 1/500 – 1/750. Vaakasuoraan liikkeeseen tuo riittää vallan hyvin, mutta kun kohde tulee suoraan kohti niin saakin olla todella nopea linssi, että ehtii tarkentamaan kohteeseen (varsinkin raketinlailla kohtitulevaan russeliin). Eli kamerassa AF Servo päällä, joka nakuttaa tarkennusta kokoajan kohdilleen kun nappi on puolessa välissä. No tässä muutama onnistunutkin oli joukossa, kuvia tuli varmaan n. 50 joista 70-80% oli täysin epäteräviä juuri tuon tarkennuksen ja kohti tulevan kohteen vuoksi. Mutta tässä siis nämä kuvat:

Taika juokseeTaika juoksee taas

2 vastausta artikkeliin ”Liikettä illassa ..

  1. sirpa leskinen

    Joo onneksi on nyt iltavuoroja töissä muutama ni jaksaa yrittää valvoo vähä pitempää että rupee tulee pimeempää ja voi useemmin yrittää kuvaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *