4 vastausta artikkeliin ”Makroharjoituksia

 1. Ilkka Kokkonen

  Ykkösestä tykkään, mutta rajauksessa on pienen loppuhionnan paikka. Vasemmalta ja alhaalta pois ja niin häviävät se vas. yläkulman musta pallero ja vas. keskeltä se mikä lie pieni ärsyttävä tuntematon.
  Kakkosessa kova valo on ollut ongelmana, siihen nähden tausta on OK. Tuo lehden kärki oik. ylhäällä häiritsee ja alareuna on sellainen, että uskoisin tässä neliömuotoisen, tiukemman rajauksen (alimmat lehdet pois) toimivan paremmin. Tällainen olisi kiva saada vertailtavaksi.
  Kolmosen tausta on hieno, mutta jotenkin tuon pääkohteen osaset eivät niin huipusti ole (olisiko edes mahdollistakaan saada niitä huipusti).
  Nelosen vastamulkoisessa ei löydy oikein kontrasteja, liian on loivaa makuuni.
  Viimeisessä on kivan näköinen pisarasysteemi ja kunnon tähti mausteena. Rajauksen muodosta en oikein tykkää, ehkä ylhäältä voisi hieman kurittaa pois. Makuasioita…

 2. Ilkka Kokkonen

  Jeps, kyllähän tuossa neliörajauksisessa kuvassa huomio kohdistuu nyt perhoseen ja kahteen kukkaan, ja minusta neliömuoto sopii tuolle ryhmälle hyvin. Olisiko pitänyt vielä tiukentaa niin, että ne kaksi vaaleaa heijastumaa lehdistä olisivat alareunasta eliminoituneet…siinä ja siinä, että menisikö sitten jo liian tiukaksi kokonaisuus…

 3. MarkkuU

  Ykkönen on tunnelmallinen ja hauska – nupun sadepisaroiden piilokuvista pilkottavat vastaavasti lajin avoimet sinikukat. Värimaailmakin on kuvassa rauhallisen yksinkertainen. Kakkosen perhonen on kangassinisiipi – ketosinisiiven koiraalla pitäisi olla laajemmat mustat reunukset siipien yläpinnoilla (olettaen, ettet ole kuvannut otusta Lapissa)… hankalahan tämä lajipari keto-/kangassinisiipi on tunnistusmielessä pelkästään siipien yläpintojen perusteella. Neliörajaus näyttää minustakin toimivammalta, kuten Ilkkakin totesi. Viitoskuvassakin on hauskaa valoleikkiä; linssiheijastuman värijuova ”räjähtää” tähtiefektiksi kastepisarassa (oletettavasti sylkikaskaan sylkiklimppiin kiinnittyneessä) – sellaista Star Wars -tunnelmaa. Minäkin rajaisin tuota normaaliksi vaakakuvaformaatiksi sipaisten alta tyhjää pois ja jättäen sädejuovan tuonne koillisnurkkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *