Viime kuukausien kuvatuksia

Auringonlaskuja ja muita kliseitä.

Viivakoodimetsä Kukkurinmäen auringonlaskuKaisloja, ruokoja, mitä lieAuringon viime säteet JälälläOrion koko komeudessaanTähtikuvaajaM45 & IC353HuimausJonossa menossaPiruntorjuntabunkkeri from tusk till dawnHorisontti vinossaSilta iltahämyssäMullakin on harmaasuodinSilta ja koskiSuomenlahdellaUrbaani maisemakuvaPäämajaBussivarikkoLasiseinääOvi ja rappusetModernia arkkitehtuuriaPäämajan heijastusSielusumuKuu optisen viritelmän läpiSiltaSillatRantui ja mäntyiAuringon pohjakosketusSmoke on the water tai jotainMaijuMinulla todellakin on harmaasuodinRantui ja rantoiRepoheijastusPunainen esirippuKuopion pienin intiaaniheimoRantui ja kummeleiRantui ja viirui

Eipä hirveästi ollut kelejä, niin tähtikuvat jäivät aika vähälukuisiksi.
Ensimmäisessä kuvassa Orionin tähdistö melkein kokonaan, siellä on paljon mielenkiintoista sumumateriaalia kuvattavaksi. Barnardin looppi on tuo kaikkein iso punainen pylpyrä tuossa, tarpeeksi pitkään valottamalla se paljastuu kokoympyräksi.
Seuraavana Ville kuvaamassa muistaakseni supernovaa. Samalta illalta sitten Seulaset ja Seulasten ympäristön himmeää sumumössöä.
Sitteno nkin pitkä väli seuraavaan sumukuvaan, mutta Sielusumu siellä on kuvattuna. Kuten näkyy niin sumumaisten kohteiden saaminen kuvaan voi olla vaikeaa, koska kameran esikatselukuva on yhtä tyhjän kanssa. Vieressä olisi vielä Sydänsumu, mutta siitä ei näy kuin vähän reunaa.
Sitten kuunsirppi, kuvattu kaukoputken, okulaarin ja makro-objektiivin muodostaman ketjun läpi. Se oli melkoinen viritys se.
Loput tähtikuvat onkin tähtirantuja kun ei tule enää pimeää. No, on siellä revontuliakin mukana, ne näkyivät tuossa pääsiäisenä.