Moottoripyörä on moottoripyörä

Vänärillä ajettiin 1949-1973 järjestettyjen moottoripyöräkilpailujen muistoajot viime sunnuntaina. Nyt tuli siis kuluneeksi 40 vuotta viimeisestä kilpailusta. Paikalla oli toistasataa moottoripyörää sekä muutama auto noiden kilpailujen ajoilta. Myös suurin osa kuskeista oli alkuperäisiä. Mukana olivat esimerkiksi Teuvo Länsivuori (kuva 3) ja Pentti Korhonen (kuva 4). Kerrottin että molemmat edellä mainitut ovat ajaneet Väinölänniemen ympäri 57s ajalla. Samaan on pystynyt vain edesmennyt Jarno Saarinen. Alla muutama tunnelmapala tapahtumasta.

Lisää osoitteessa http://jt.galleria.fi/kuvat/V%C3%A4in%C3%B6l%C3%A4nniemi+TT+2013/

4 vastausta artikkeliin ”Moottoripyörä on moottoripyörä

 1. MarkkuU

  Vallan nostalgista huru-ukkotunnelmaa! Näkee, että näiltä äijiltä ei ole vauhtikärpäsen purema parantunut eikä parane jatkossakaan. Tämä fiilis myös välittyy näistä Jarkon kuvista. Vanhahtavaan vivahtava sävytys, tehokkaat vinjetoinnit ja kallistukset sopivat kuvaavasti tällaiseen kallistelu-urheilun muistelukseen. Onhan siinä saatu esiin myös aikansa vauhtivekkoikonien mietteliäitä kasvoja kuin muistelemaan menneitä aikoja. Pojankoltiaisena itsekin ehdin käydä pari kertaa kokemassa näitä Vänärin kisoja, vaikkakin tämä päristelymeno ei ole koskaan meikäläiseen isommin kolahtanut. Asiaan enemmän antautuneille, tuon ajan kokeneille ja kuvien henkilöitä tunteville Jarkon kuvasarja nostaa esiin varmasti omia muistoja Vänäriltä.

  Ykköskuva yksityiskohtineen on kerrassaan hilpeä. Viimeinen kuva tuo esiin Jarkon kuvasarjaotsikon ehkä iskevimmin. Kuutoskuva voisi olla suoraan 70-luvun kuva-arkistosta – ajan fiilis välittyy siitä voimakkaasti. Bensan katku suorastaan tunkee nenään kuvissa 3-6. Kolmoskuvaan on saatu mielestäni kuvasarjan kaihoisin muistelutunnelma urheilulegendoineen. On ajatuksella napsittu kuvasarja kokonaisuudessaan.

 2. Tero Pelkonen

  Hyvällä maulla työstetty kuvasarja sävyjä myöten. Olennainen nostalgiantuntu välittyy kuvasarjasta hyvin toimivalla tavalla. Legendaarista..

 3. Ilkka Kokkonen

  Jees, siinä on rintakarvaista meininkiä saatu tallennettua hyvällä maulla, hetken hallinnalla ja tyylikkäillä käsittelyratkaisuilla. Tässä on hyviä malliesimerkkejä siitä, miten horisonttia voi, ja suorastaan pitää heittää vinoon tunnelman korostuskeinona. On todella hieno sarja ihan kokonaisuudessaan! Ykkönen, kasi ja viimeinen ehkä osuvat kaikkein parhaimmin omaan makuun. Harmi, ettei vimosessa ole käden liikkeelle jäänyt tarpeeksi tilaa.
  Harmitti kuvankatselussa, kun kuuli tästä menneestä mahdollisuudesta Ulvisen Jannelta, ja nyt harmittaa vieläkin enemmän! Mutta kiitos Jarkolle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *