Pokkarilla huiskintaa

1 9 8 7 6 5 4 3 2

Huiskimalla menivät kuvatkin sopivasti epäjärjestykseen. On se kivaa ja vaivatonta tämä pokkarilla kuvaaminen! Kamera mahtuu kätevästi verkkatakin taskuun. Kuvaaminen manuaaliasetuksilla tottakai, aukon himmennys tappiin, herkkyys max. ISO400, suljinaika riittää kevyesti ja polttoväli laajakulmalle. Jokapuolelle kääntyvä livenäyttö mahdollistaa kuvaamisen käsivaralta kuvauskulmista, joiden toteuttaminen isolla kameralla olisi mahdotonta. Keskipäivän kova valo, tuuli eikä mikään onnistu pilaamaan kuvaamista. Itikat eivät ehdi pistämään, kun vauhdillla huiskitaan G12 kameralla. Canonilla pystyt sanoo Nikonmies!

9 vastausta artikkeliin ”Pokkarilla huiskintaa

 1. Ilkka Kokkonen

  Onpa hienosti valitut pokkarointikohteet! Pienen kennon hyötyjä on näissä käytetty taiten hyväksi ja sen kirot taas onnistuneesti vältetty. Itse hankin G12:n juuri tällaista meininkiä varten, mutta jostain syystä suunnitelmien toimeenpano on vähintäänkin lykkääntynyt. Toimisikohan tämä sytykkeenä omiin pieniin pokkariprojekteihin, vai vieläkö pitänee naattia ennen laakasemista?
  Kiitos Terolle mainiosta kesäsarjasta!

 2. Pentti Salonen

  Kyllä G12 tekee upeaa jälkeä. Harmi, että minulla se hajosi ja suurempi harmi, että ostin X1 tilalle. Se on onneton kapistus meikäläiselle. Ei saa lähikuvia ja lisäkesovitinkin on onneton muovirimpula. Eikä se vaikuta hämärässäkän olevan yhtään G12ta parempi. Täytyy alkaa seurata aleja, kun G16 ei tunnu ilmestyvän. G15 ei vastaa, koska siinä ei ole kääntyvää näyttöä. Terkut teille sinne Siiliin! Pentti

 3. MarkkuU

  En usko, että näitä on ihan huiskimalla kuvattu, tai sitten ymmärrän huiskimisen eri tavalla kuin Tero. Rajauksia, taustoja ja kuvakulmia on kyllä mietitty eikä huiskittu. Rentukkakuvakin on sommittelultaan ja heijastusvirityksiltään kasvikuvana suorastaan helmi. Skarppikin kuin mikä. Suo-orvokki kimpoaa hyvin esiin tummasta taustastaan ja kyl mie luulen, että käenkaalikuvia ja seiskan metsäkurjenpolveakin on sommiteltu rajaukseltaan ilman huiskintaa. Terävää ja pokkarimaisen syväterävää jälkeä kautta linjan ja ehdottoman pätevä rakkine ainakin hyvissä valoissa tuo Teron käyttämä kanoni.

 4. Tero Pelkonen

  Kiitokset kommenteista! Yllätyin itsekin pitkästä aikaa, miten kätevä kamera tämä G12 on. Kuvaamisen ei tarvitse aina olla vaikeaa, osa kuvista voi jopa onnistua. Markku on oikeassa..ei ihan mitensattuu ole huiskittu siinämielessä, että sommittelut on katsottu/mietitty ainakin omaa silmää miellyttäväksi. Kääntyvä näyttö suurimpana apuna sekä pienen kuvakennon syväterävyysominaisuudet. Kuitenkin periaatteella tähtää ja laukaise, mitään muuta haittatekijää/ongelmaa miettimättä.

  Miksihän eri järkkärimalleissa on niin vähän kääntyvää livenäyttöä?

 5. Lea

  Mukavia kuvia! olin itsekin katsellut uutta pokkaria ja juuri tämä oli yksi vaihtoehto. Niinpä sitten vakuutuin Teron kokemuksen pohjalta ostamaan tänään tuon Canon G12 mallin. Kiitos, Tero!
  Hyvää juhannusta kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *