Uusivuosi, vanhat kujeet…

Terveiset kesämaasta!

Muut kuvasivat iloisia ihmisiä ja maisemia, minä näitä kaihomielisiä, ihmeellisiä virityksiäni. Niinhän se mennee..Piti liittää kuiteskin yksi iloinenkin kuva joukkoon, koska oli oikeasti tosi kiva reissu Kanarialla uutenavuotena!…ja en minä oikeesti ole niin surumielinen tyyppi kuin miltä kuvani saattavat vaikuttaa. Tai sitten puran jotain sisäisiä patoutumiani tällä tavalla…:)

Eläinkuvat on otettu paikallisesta Palmitos Parkista.

…tuo kuvien lisäys saattaisi muuten kaivata uudet ohjeet, on muuttunut aika lailla. 2 samaa kuvaa tässä yhteydessä pistetään harjotuksen piikkiin. Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

6 vastausta artikkeliin ”Uusivuosi, vanhat kujeet…

 1. Henni Artikkelin kirjoittaja

  … Niin ja toivon näistä kuvista ihan mitä vaan kommenttia. Kovassa auringonpaisteessa etenkään tuo tarkentaminen ei ole ihan helppoa ja sen saattaa joistakin kuvista huomata. Hippikuvasta olisin toivonut saavani rajattua kokonaan tuon nokan pois, mutta sitten hippiletti olisi kärsinyt liikaa rajausta…

 2. Henni Artikkelin kirjoittaja

  …niin ja miksiköhän nämä kuvat nyt ei aukeakaan isoon ikkunaan. Argh, ja asioikseen muokkasin vielä ne oikean kokoisiksi. Mikä koko tuossa ladatessa pitää sitten valita, kun se ehdottaa täysikokoista ym. kuvakokoa??

 3. Ilkka Kokkonen

  Hienoa, Henni! Sinun omaperäistä antiasi tarvittaisiin täällä useamminkin. Ja onneksi tosiaan kuvasit taas näitä ”kaihomielisiä, ihmeellisiä virityksiä”. Ykkösen astiajonosta tulee väistämättä mieleen tuon kengurun loikkajäljet, ja niin kuvaan tulee mukavan humoristinen sisältö. Tykkään!
  Kakkosesta mietin ensin minäkin, että voi kun nokan voisi rajata pois…mutta sitten toisaalta taas kuitenkin jos vaikka kuinka hyvä onkin noin…makuasioita. Taas tykkään!
  Missähän asennossa hipillä Hippi2:ssa lie pää ollut? Joka tapauksessa syntyi taas omaperäinen kuva, joka antaa mukavasti pähkäilemisen aihetta, sekä visuaalisesti että muutenkin. Voisi olla kilpailukuvan ainesta. Tykkään!
  ”Myrkkyä” on myös ihan herkullinen asetelma, ja tuo kapea rajaus sopii aiheeseen hyvin. Tuon perhosen varjo olisi saanut näkyä kokonaisuudessaan, luulisin. Mustavalkoinen kuoleman kuvaus…vahvaa meininkiä. Tosin tuo vioittuneen siiven reikä olisi saanut toistua varjonkin puolella kokonaan.
  Kaksi seuraavaa jäävät selvästi edellisten tasosta, ovat jotenkin hajanaisia…visuaalisesti levottomia…
  Kilpikonnaasetelma toimii ihan OK tuossa kovassa valossa, paremmassa valaistuksessa jälki olisi tietysti mielenkiintoisempaa, kun kuviot toistuisivat paremmin.
  Lapsikuvassa kasvot jäävät turhan varjoon, tuossa olisi pitänyt ottaa täytesalama käyttöön, tai muuttaa asentoa valon suhteen. No, tilannehan siinä olisi sitten mennyt…ehkä olisi kuitenkin ollut toistettavissa…
  Kiitos sarjasta, Henni! Jatkossa lisää, jatkossa lisää!

 4. jiitee

  Kuvat on ihan oikean kokoisia, sen suhteen kaikki ok. Nettisivulle lataamisen jälkeen olet ilmeisesti löytänyt ”Lisää galleria”-napin. Siinä olevat asetukset ovat erilaiset kuin ohjeessa (korjasin tuosta kuvat avautumaan niin kuin muutkin kuvat). Toisaalta, tuolla toiminnolla saa kerralla koko kuvasetin mukaan uuteen artikkeliin. Samassa ruudussa jossa on tuo ”Lisää galleria”-nappi, on vähän ylempänä lista ladatuista kuvista. Kun siitä listasta laittaa kuvan kerrallaan mukaan artikkeliin niin vanhat ohjeet pätevät.

  Viritykset ovat oikein mukavia, hienoja kuvia. Mustavalkoinen hippi ja kilpikonnan kuori toistuvan tekstuurinsa kanssa ovat näistä suosikit. Myös ”Myrkky” toimii tuon kuvatekstin kanssa hyvin.

  Lapsikuvassa tuo valon suunta on sellainen mitä itsekin tulee käytettyä kun aurinko paistaa kovaa ja korkealta. Tosin useinhan sitä valon suuntaa ei tuon ikäisen kanssa voi valita. Kun kova auringonvalo tulee takaa/takaviistosta, niin kasvoille ei tule jyrkkiä varjoja. Jos valo tulee korkealta etupuolelta niin silmien kohdalle jää todella tummat varjot. Takaa tulevan valon ansiosta myöskään silmät eivät mene kiinni häikäisyn takia. Tuohon kun laittaa täytesalamalla hieman valoa kasvoille niin tulee hieno. Jos käden ulottuvilla on jotain valkeaa pintaa niin sen voi myös laittaa kasvojen viereen heijastimeksi.

 5. MarkkuU

  Eikös ruokakippojen sapuska ole oikeanlaista vai onko syöpötelty jo tarpeeksi? Tällainen mielikuva syntyy raukeanoloisesta kengusta ruokaisten astioiden äärellä. Kippojono johdattaa katseen tehokkaasti ekan kuvan toiseen pääelementtiin. Hyvä sommittelu ja huumorilla maustettu otos. Molemmat kruunukurkikuvat ovat erinomaisesti hoksattuja tilanteita ja rajauksia. Minusta nokan tunkeutuminen kuvakenttään ei häiritse yhtään ekan hippikuvan visuaalisuutta. Myrkkykuva on myös osuva laukaisu ja rajaus, noin ätläkän keltaiseen sörsseliin kuukahtaa lepattelija jo pelkästään sinne päin katsahtaessaan saatikka, jos on erehtynyt sitä lipittämään. Kuvassa on sanomaa. Konnakuva nousee edellä mainittujen ohella vielä sarjan kärkikuviini. Hillitty ja yhtenäinen sävymaailma, syvyysvaikutelma, kilpien ja kiven sijoittumisesta syntyvä sotilaallinen jonomuodostelma, sotilaskypäriä muistuttavat konnakilvet, niiden tekstuurien sotilaallinen yhdenmukaisuus ja sitten tuon kaiken symmetrian rikkova sojottava jalka kuvan riitasointuna. Nautittava kuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *