3 vastausta artikkeliin ”

 1. MarkkuU

  Tämän syksyn tunnuslintu taviokuurna on saatu säihkymään loppusyksyn matalalta paistavan auringonvalon avulla. Kuurnan ravintobiologia näkyy ruokailupuusta ja nokan pielien marjamössöstä (= vain siemenet syödään). Pitkä putki nostaa kaikissa kuvissa lintuhahmot hyvin esiin taustastaan. Tilhikuvassa kuva-alan kattava oksasommittelu ja tasapainoisesti sijoittuvat lintuhahmot tekevät kuvasta minulle kuvasarjan kärkikuvan.

 2. ilkkak

  Minulle lintukuvissa pitää osua monta elementtiä kohdalleen, ennen kuin suurempia kehuja heltiää. Toimiva tausta on yksi niistä. Ja peräti kolmessa näistä (1,2 ja 6) osuu tämä elementti oikein hyvin, ja vitonenkin on hyvä. Kaikissa näistä paitsi tilhikuvassa lintujen asento ei ole kovin dynaaminen, mutta valo on hieno, joten kokonaiskokemus on oikein miellyttävä.
  Tilhikuva nousee minullakin ykköseksi, vaikka pari lintua onkin hieman epäteräviä (ehkä hiukan tiukempi aukko olisi ollut paikallaan, taustan puolesta varaa näyttäisi vielä olleen – tosin toinen tapaus taitaa olla liike-epäterävyyttä). Sommittelu, lintujen monipuoliaet asennot ja tausta toimivat!
  Viimeisessä toimii tausta myöskin, mutta lintujen päällekkäisyys ja pehmeys syövät tehoa kovasti. Tämä tikli lienee harvinaisempi vieras täällä??

  Muuten Tero, voisitko laittaa sen hakkikuvan sivulle näkyviin!

 3. TeroP

  Taviokuurnakuvissa on todella hienot valo ja sävyt. Kaikki kohdallaan ja niin tarkkoja ovat. Kiva tämä kolmoskuva, linnun asento on hyvä ja kyseinen rajaus sopii kuvaan. Ja myös minun koko kuvasarjan suosikkini tilhien ryhmäpotretti on todella nappilaukaus. Harvoin sattuu linnut noin hyvin tasoon ja miten sopivasti ne kuva-alan täyttävät ja tämä kuvan taustakin pelaa. Pari lintua siinä on vähän epätarkempaa, muttei ne kokonaisuutta onnistu pilaamaan. HIENO! Tikli on niin kuvauksellinen, onko jäänyt aavistuksen epätarkaksi? (Pitäisi nähdä kuva täysikokoisena) Mutta kuvan tausta on erittäin miellyttävä! Jälkimmäinen tilhikuva on myös tilanteeltaan mukava. Pikkukäpylintu kuvassa on valtavasti käpyjä ja juuri se antaa kuvalle ideaa. Kuva tietenkin paranisi, jos valoa osuisi hieman enemmän lintuun. Kaikenkaikkiaan hieno sarja kuvauksellisista linnuista. Kiitos Ilkka, näitä katselee aina mielellään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *