Tähtikuvausta?

Kun tässä parin viikon sisään yöt pimenevät tarpeeksi, niin olisiko ketään kiinnostuneita käymään jossain pimeässä kuvaamassa tähtitaivasta? Seurantalaitekin on tilauksessa (tullee huomenna), joten pidemmätkin valotukset ovat mahdollisia muutenkin kuin laajakulmalla. Eikä tähtiviirujenkaan kuvaaminen ilman seurantaa ole ollenkaan huono ajatus.

Näin syksyllä Linnunrata on komeimmillaan, kun galaksin keskusta on suhteellisen lähellä horisonttia. Linnunrata onkin paras ns. wide field eli laajakulmakuvauskohde, pidemmille putkille löytyy sitten erinäisiä sumuja ja tähtijoukkoja, mutta niiden kuvaaminen on sitten hiukkasen vaikeampaa. Isoin vaatimus on lähinnä pimeä taivas, valosaaste syö tehokkaasti kontrastin kuvauskohteesta ilman erikoisfilttereitä.

Liitteenä pari Linnunratanäpsyä inspiraatiota antamaan.