8 vastausta artikkeliin ”Ensimmäistä kertaa karhuja kuvaamassa

 1. Pirjo

  Hyviä kuvia! Satuitko näkemään Maija-karhua poikasten kanssa (4 poikasta)?
  Maijan poikasilla joillain oli valkea laikku rinnassa. OLiko tämänvuotisia poikasia näkyvillä?
  Olisi ollut mukava olla mukana.

 2. Ilkka Kokkonen

  Maija on jo erauttanut neljä pentuaan, ne näkyivät kyllä yhä kulkevan sopuisana sisarusjoukkona. Tänä vuonna oli paikalla jälleen uusi neljän pikkunallen pentue, emä on Laura-niminen. Toinenkin pentue merkeistä päätellen paikalla on, mutta emo ei vielä uskaltanut tuoda jälkikasvuaan näkyville.

  Tämän kerran uusi kokemus olikin seurata yhden emon erauttamistoimenpiteitä. Se olikin ankaraa meininkiä, kun emo ryntäsi vauhdilla pennun perään ja tämä puuhun karkuun. Emo vielä kiipesi pennun perässäkin yli viiden metrin korkeudelle, että viesti varmasti perille menisi. Ensin arvelimme, että tämä hyökkääjä on joku ”luonnehäiriöinen” tapaus, mutta sitten tapahtumien luonne valkeni, ja Martinselkosen väki myöhemmin vahvisti, että pentujen erauttamisesta kyse tosiaankin oli.

  Laittelen itsekin joitakin karhunäytteitä myöhemmin.

 3. Pirjo

  Viime vuonna lammella oli vastaava tilanne, kun kahden pennun emo yritti erottaa toista poikasta. Poikanen kulki emon perässä ja valitti kuuluvasti ja aina välillä emo antoi poikaselle kyytiä. Mutta poikanen ei luovuttanut helpolla. Huomasin viime viikolla, kun katselin pokkarini kortin sisältöä, että siellä oli pieni videopätkä tästä emosta ja poikasesta.

 4. Ilkka Kokkonen

  Ai että oliko lokkeja? Minulla ainakin jo ajatus nostaa verenpainetta! Lampipaikkakerrallani nimittäin lokkeja OLI! Monia hienoja ruutuja jäi ottamatta ja monia piti hylätä lokkien takia. Jossain vaiheessa piti jopa yrittää käyttää vitsausta hyväkseen ja ottaa joku lokkikuva.
  Kun raportoin tilanteesta, isäntä teki seuraaville suuren palveluksen ja laittoi lokeille oman ruokailupaikan. Eivät sitten olleet enää lammella suureksi häiriöksi.

 5. MarkkuU

  Mukavaa ilmetutkielmaa otsosta. Kakkoskuvasta on ihan uhkaava fiilis ja otso näyttäisi kuin kyyristyneeltä hyökkäämään. Viitoskuvassa karhu esittäytyy kuin puhetta pitävänä hahmona, huumoria sisältävä otos. Harmi, että kuva on jäänyt aavistuksen epäteräväksi. Viimeisen kuvan neliörajaus sopii hyvin otson pääpotrettiin ja kuvan leppoisaan tunnelmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *