Mikä pokkari / kompakti Tapsalle?

Pitäisi hankkia uusi kamera. Olen pitäytymässä pokkariin / kompaktiin. Vaatimuksina RAW-tallennus, kinovastaavuudeltaan 28mm- n. 100mm zoomi, sairaan hyvä kuvanlaatu ja kohtuukohinat tuonne 400 ASA:aan saakka. Ymmärrän että kennon koko rajaa kuvanlaatua mutta silti….Antakee vinkkejä hyvät ystävät. Kinari olisi ihan parasta mutta kun en enää oikein viitsisi kantaa kameralaukkua.

Tapsa

13 vastausta artikkeliin ”Mikä pokkari / kompakti Tapsalle?

 1. AnttiK

  Canonin G9 olisi varsin hyvä peli kaikin puolin, saa salamankin kiinni jne. Muut täyttyy paitti tuo Canoni lähtee 35mm, mut sit zoomi on 210mm asti. Tämmösiä mulle tulisi mieleen näin äkkiseltään ..

 2. Tapsa

  Tuo Lumixi on ollut minunkin mielessäni. Se on saanut aika hyviä arvosteluja maailmalla juuri kuvanlaatunsa takia. Ja ne Lumixilla otetut kuvat joita olen katsellut ovat olleet hyviä. Myös Canonin Ixus 860 vakuuttaa kuvanlaadullaan. Ihan ihmettelen jälkeä verrattuna nykyiseen Sonyn DSC-W5 pokkariini.

 3. Jonne Naarala

  Jos RAW-tuen haluaa, niin sitten G9; Ixus 860:ssä RAW-tukea ei ole. 28 mm vs. 35 mm ratkaisisi asian minun kohdallani; laajakulmaisempi eli 860 tulisi hankittua.

 4. AnttiK

  Ixus voisi olla tosiaan hyvä ratkaisu kyllä tässä tilanteessa. Tuosta RAWista ei ihan täysin samaa hyötyä saa irti pokkareista joka tapauksessa koska se kenno on anyways niin pieni. Mutta tuossahan noita valintoja voi tehdä ja vertailla sitten esim dpreview.com sivustolla.

 5. Jonne Naarala

  Ricoh on kyllä kiinnostava erilainen vaihtoehto, mutta aika kallis ja jos zoomia tarvitsee, niin sitten ei taida tulla kysymykseen. ISO400 oli mielestäni jo melkoisen rakeista, olisin odottanut parempaa tältä kameralta.

 6. MjP

  Saakos tuohon G9:siin, laajakulma adapteria keulille? Kyllähän moinen systeemi tietty vähän kuvanlaatua heikentää, mutta tuskin kuitenkaan aivan kauheasti.

  Videokamerassa olen moisia käyttänyt ja hyvin on pelannut, joten eiköhän nuo still kamerassakin toimi kun vain laadukkaan hommaa… Digitarvike.fi:ssä noita ainakin on myynnissä.

  t: Mikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *