8 vastausta artikkeliin ”Luomubroileria ja pajunlehti salaattia…

 1. Ilkka Kokkonen

  Laitoin sinulle sähköpostia ja annoin muutaman neuvon tämän kuvakokoasian suhteen. En kyllä ymmärrä, miksi kuvasi tulevat tähän etusivulle näin suurina, mutta ehkäpä Jarkko huomaa tilanteen, ja osaa heti lennossa neuvoa asiassa tarkemmin…

  Ykkösessä on taiteellista tatsia. Pelkistämistä olisi voinut viedä vielä pidemmälle: sopivasti tasoon valitut, selkeästi sommitellut lehdet ilman varjoja ja takana sinitaivasta, mmm…

  Lintukuvissa valo on kovaa ja taustat sekä kohteen ympäristöt kovin levottomat. Viimeisessä itse kohde on jäänyt aika pahasti alivalottuneeksi. Mutta tässä on dokumentaarista toteamista siivekkäiden arjesta, rehellistä peliä!

 2. VilleM

  Tuota talitiaista harmittelin itsekkin, kun tietenkin se ”päivän paras lintukuva” tapahtuu mahdollisimman pimeässä kohdassa metsää… Tuota kuvakokoa en kyllä oikein ymmärrä, kun vaikka kuinka pienentäisi, niin aina tulee tommosena. Pitää metsästellä Juuso jostain päin Puijonlaaksoa kiinni, sais pikkusen jelpata. 😀

  Kiitokset kommentista!

 3. jiitee

  Kuvat on kyllä pienennetty ihan sopivaan kokoon ennen lähettämistä. Siinä ei ole ongelmaa.

  Katsoppa tuon kuvaohjeen (linkki yläreunassa) nuolien 9 ja 10 välissä olevaa kohtaa ”Size”. Siinä määrätään että miten kuva tulee tekstin joukkoon. Valitse seuraavalla kerralla pienin koko ”thumbnail”. Katso myös että kohdassa 9 on valittuna ”file url”.

  Nuo asetukset näyttävät tallentuvan. Joten kun ne saa kerran kohdalleen niin homma toimii jatkossakin.

 4. JuusoJ

  Mukavia kuvia! Joo, voit Ville ”metsästellä” minua jossakin vaiheessa Puijonlaaksosta. Voin neuvoa sinua. Olen kuitenkin nyt Helsinki/Vantaa reissulla.

 5. Ilkka Kokkonen

  No niin, Jarkolta löytyi heti apu tilanteeseen. Kiitoksia kovasti!
  Olisihan tuo ongelma pitänyt jopa itsekin tajuta, mutta kun omista vastaavista toimenpiteistä on jo niin kauan, niin enpä kuitenkaan muistanut. Tosiaan, Ville, kun tuon Jarkon neuvon mukaan teet, niin seuraavat kerrat menevätkin sitten automaattisesti oikein.

 6. MarkkuU

  Onpas arvoituksellinen tuo ykköskuva. Laittaa tuumimaan, mitä olikaan hetki ennen napin painamista kuvaa hallitsevalla taivasosuudella – lintu, perhonen, sudenkorento, ufo… Kakkos-ja kolmoskuvassa minuakin jäävät häiritsemään korostuneesti esiintyvät taustan kasvit, jolloin itse pääkohteet eivät pääse oikein esille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *