12 vastausta artikkeliin ”Kuvia Sotkalta…

 1. JuusoJ

  Hei! Tervetuloa seuraan, Ville!
  Kuvat ovat mukavia.
  3. kuvassa oikeassa alareunassa pistää silmään valkoinen ”kolmio”. Se kannattaa rajata pois. Vai miten sanoo Ilkka?
  Sisiliskokuva on mukava. Harmiksi tuo vihreä lehti on melkein keskellä kuvaa huomiota koukuttamassa.

 2. TeroP

  Heippa! Tervetuloa hyvään seuraan. Ohoh, jänis kaalimaalla..onko jänis sotkenut kaalimaan? Sammakkokuvassa on jännä iltaauringon sävy…se sopii hyvin tunnelmaa luomaan. Hauskana yksityiskohtana, sisiliskokuvassa on melkein kuin puinen sisilisko tuossa oikean liskon vierellä.

 3. VilleM

  Juu, huomasin muuten tuon kolmion itsekkin, mutta kerkesin jo syseltää nämä kuvat tänne, mutta tekevälle sattuu. Jänis ei ole haitannut juurikaan kasvimaata, mitä nyt parit tammenlehtisalaatit puputtanut parempiin suihin.

  Kiitokset kommenteista!

 4. JuusoJ

  Oppia koko ikä! Itsen en ollut seuraan liittyessäni kovinkaan hyvä kuvaaja. 🙂
  Mukavia kuvia todella. Toi Teron toteama puupala näytti minustakin aluksi toiselta sisiliskolta. 🙂

 5. Ilkka Kokkonen

  Tervetulotoivotukset seuraan näin sivujenkin kautta. Voisitko, Ville, laittaa minulle sähköpostilla kaikki yhteystietosi, niin voi saada nopeampaa yhteyttä tarvittaessa.

  Sammakkokuvassa on mukava sommittelu, ja tuossa hankalassa valossa valotuskin on oikein osunut. Valon jyrkkyydellehän ei näissä elukkakuvissa yleensä ole paljon tehtävissä. Kuvassa oleva otus taitaa olla tämä tavallinen sammakkomme. Tällaisten otosten lisäksi kannattaa aina mahdollisuuksien mukaisesti mennä nöyrästi kohteen tasolle ja yrittää näin näkymää kirjaimellisesti sammakkoperspektiivistä. Jos kaikki menee putkeen, on tulos yleensä mielenkiintoisempi.

  Sisiliskokuvassa on oltu ilmeisesti valppaina ja nopeina, yleensä kun nämä otukset eivät jää mallin töihin pitkäksi aikaa. Itselläni ei muistaakseni ole yhtään kunnollista sisiliskokuvaa. Jos joku tietää hyvän liskopaikan, niin kertokaapa! Joskus ne kuulema saattavat vaikka lämpimällä seinustalla olla mukavasti kuvattavissa.

  Viimeisessä kuvassa on kaapattu mukava, intiimi hetki jänön hygieniahommista. Telessä ei ole riittänyt ulottuvuutta tiukempaan tutkielmaan, joten kannattaisi hieman tiukemmaksi tilanne rajata. Rajaus kannattaa tehdä niin, ettei kohde jää keskelle kuvaa. Tosin hämärän tilanteen aikaansaamat tarkkuusongelmat rajattaessa tulevat myös enemmän esiin, mutta silti kannattaa kokeilla.

  Hienoa, Ville, että sinulla on rohkeutta heti esittää kuviasi julkisesti, siitä se kehitys lähtee rivakasti etenemään! Jatka samaan mallliin!

 6. VilleM

  Juu minä kokeilen jos saan nuo yhteystiedot lähetettyä, tosin minun ATK taidoilla voi olla että ei mene ihan putkeen…

  Tosiaan jänis kuvassa harmittelin tuota putken lyhyyttä, kun ei ole kuin tuo 55-250mm putki, lähemmäs en oikein uskaltanut mennä, ettei jänis pelästy.

  Sammakkokuvasta vielä sen verran, että kyllä ainakin oman matelija / sammakkoeläin tietämyksen mukaan olisi viitasammakko, koska katsastin kaverin masun, marmorikuviota ei löytynyt, samoin katsatelin tuon metatarsaalikyhmyn koon, isompi kuin tavallisella sammakolla, kuonokin on mielestäni terävämpi kuin tavallisella sammakolla ja kaiken lisäksi iltaisin mökiltä kuuluu tätä viitasammakolle tyypillistä pulputusta. Ihme kyllä, koskaan ei ole tullut mökillä vastaan tavallista sammakkoa, mutta sekin vielä joskus…

  Kiitokset palautteesta. 🙂

 7. Ilkka Kokkonen

  Ahaa, sammakko on siis tutkittu ihan perusteellisesti. Minä olen valmis heti perääntymään kannassani, en todellakaan ole spesialisti asiassa! Ihan värityksen perusteella esitin epäilykseni, mutta se taitaa muuttua jonkin verran kutuajan jälkeen (ainakin koirailla), ja minun kokemukseni viitasammakoista ovatkin vain kutuajalta.

 8. MarkkuU

  Tervetuloa seuraan. Mainiostipa sammakko katoaa maaston valoihin ja varjoihin – hyvä maastoumiskuva. Kakkoskuvan puusisilisko iski minunkin silmään sisiliskon kumppanina. Kolmoskuvan aprikoivassa pupujussissa on huumoria, aivan kuin otus miettisi kasvimaaiskun seuraavaa siirtoa, kun kasvimaan kasvit on piilotettu suojapeitteellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *