formaatissa vai ei?

Ensinnäkin kiitoksia eilisen kuvakatselun kuva-annista, oli jälleen mielenkiintoista katseltavaa.

Itseäni jäi häiritsemään puheena ollut asia, ovatko kuvani 6×4/4×6-formaatissa. Siksipä kasasin ylle ne näyttämäni kuvat, joita olin rajannut/cropannut. Oonks mie jotenkin tunaroinut kuvia gimpissä rajatessani, vaikka olen ne rajatessani mielestäni lukinnut em. formaattiin ja minun ruudullani ne edelleen näyttävät olevan oikeassa vormussa? Tuo viimeinen kuva on verrokkina eli se on suoraan kamerasta ilman rajailuja. Miltä ne teidän ruuduillanne näyttävät, siis onks ne formaattimielessä kohillaan.

4 vastausta artikkeliin ”formaatissa vai ei?

 1. jiitee

  Kylläpä nuo näyttäisivät olevan 6:4 -formaatissa. Eli ihan oikein on mennyt jos sitä olet tarkoittanut. Olisiko joku sotkenut ajatuksen 5:4 -formaattiin? Tuosta 6:4:stä kun monesti käytetään 2:3 tai 10:15 -tyylistä nimeä.

  6/4 = 1,5 ja vaikkapa tuosta ykköskuvasta 710px/472px =1,5

 2. Ilkka Kokkonen

  Joopa, kyllä nämä formaatissa ovat. Jostain syystä latokuva aukeaa ruutuun hiukan isompana kuin muut, mutta formaatissa on sekin. Nyt ihmetyttää, että miten ne siinä TV:n näytöllä toisenlaisilta näyttivät, nämä kun heti näyttivät arvioltakin ihan oikeilta!

  Tuo ykkönen on kyllä minun makuuni, todella hienosti nähty ja rajattu! Toiseksi viimeinen ja kolmanneksi viimeinen sijoittuvat rankingilläni seuraaviksi. Nelosen tyylittely vakuuttaa myös! Kiitos, Markku!

 3. TeroP

  Markku on näkijä ja valon haltuun ottaja! Näitä ihailtiin kuvankatselussa. Kyllä ovat erittäin paljon minunkin makuuni nämä otokset. Kiitokset vielä täältäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *