Hyvää uutta vuotta

Minäkin löysin uuden vuoden kunniaksi kameran jostakin lojumasta. Toimihan tuo vielä, mutta kuvaaja ei kovin taipuisa tuntunut olevan. Liekö liikaa kinkkua.

Valitettavasti minussa ei ole bongarin vikaa ja myöhästyin sopivat nanosekunnit muuttavien joutsenten kanssa. Taitaa se talvi nyt rulla kun etelään suuntaavat.

Tässä rajatumpi joutsenkuva. ”Toukka” on jo sen verran kropattu, että ei kannata enää rajailla.

9 vastausta artikkeliin ”Hyvää uutta vuotta

 1. TeroP

  Ensimmäisessä kuvassa on hyvin kuvauksellista pakkaslunta. Mistä se tämä kimallus tulee..ei kai lumesta? Vai tuleeko? Kyllä taitaa kimaltaa lumikiteistä. Jokatapauksessa aika jännä kuva. Kakkosessa minun mielestä on hyvä kuvakulma ja kaamosajan niukka samansävyinen värimaailma. Miellyttävä luontokuva.
  Tämä joutsenkuva on paras. Taidokas ja hyvin nähty lintukuva! Parhaita joutsenkuvia!Itse tykkään siitä, että tätä metsää on tuossa etualalla ja linnut lentävät taempana. Ei häiritse ollenkaan, päinvastoin. Ei kaikkea tarvitse aina näyttää kokonaan. Itseasiassa paljon mielenkiintoisempaa on se, mitä ei näytetä.

 2. Ilkka Kokkonen

  Hyvää uutta vuotta, Henry, ja todella hienoa, että kamerasi löytyi! Pidähän se taas enemmän käsillä!
  Raijan bongaama toukkayhtenevyys mielessä ykkösen rajaus on ihan hyvä. Jos taas miettii tuon herkullisen kimalluksen kannalta, niin mielestäni rajaus saisi olla tiukempi (vaikka niin, että ”toukan” alin iso, epäterävä jalka jäisi pois ja oikealta formaatin mukaisesti). Olisi kiva nähdä vertailuversio!
  Olisikohan kakkosessa ollut mahdollista kuvata hiukan alempaa ja saada tausta näin yhtenäiseksi. Yläosan rajauksesta päätellen se olisi ollut vaikeaa, ehkä mahdotontakin. Neliömuoto käy kuvaan hyvin.
  Kolmonen on mukavasti erilainen joutsenkuva. Väistämättä ensin tulee mieleen ratkaiseva myöhästyminen kärkilinnun karattua kuusenlatvan taakse. Mutta kun tällä tavalla tuli tuo erilaisuus, jonkinlainen hauskuuskin, niin…
  Tästä olisi myös mielenkiintoista nähdä lisärajauksella pelkistetty versio. Eli jos alhaalta poistaisi tuon vähän näkyvän kuusenlatvuksen ja vasemmalta formaatin mukaisesti.

 3. MarkkuU

  Hyvää uutta vuotta myös. Ykkönen on tosiaan hauska lumitoukka, jolla ryynimäinen ja kolmiulotteinen pintarakenne tulee oivasti esiin vastavalon avulla. Kruununa tuo katseen vangitseva kimallusvälähdys. Maukas kuva. Kakkonen minulle sarjan kärkikuva ja erityisesti tuolla otsikon hyvän uuden vuoden -toivotuksella höystettynä. Sopii vuodenvaihteen kuvaksi kuin sieraimet nenään – keskitalvinen sinihämy ja ilotulitusraketin poksahduskuvio, nyt vain negamuodossa. Hyvin plokattu analogia vuodenvaihteen teemaan karhunputken kukinnosta. Eipä tuossa taitaisi pelittääkään muut rajaukset kuin tuo neliörajaus.

  Oiskos tuossa joutsenkuvassa voinut olla vielä parit lisänanosekunnit myöhemmässä, jolloin kärkilintu olisi saattanut solahtaa tuohon kuvan oksistokoloon, kun siinä on sopiva kolon muoto siiville ja pitkälle kaulalle? Ja oliskohan taaemmat linnut osuneet samalla omiin männyn oksiston lahdekkkeisiin. Mää ja tiiä, tämä vain pelkkänä spekulointina. Eilinen järvien jäätyminen pakotti tehokkaasti seutumme viimeiset joutsenporukat liikekannalle ja hääti valkolinnut etelämmäksi tai virtavesien suliin.

 4. Ilkka Kokkonen

  No joo, kyllä nyt tuo joutsenkuva on selvästi parempi. Ja kun et ottanut vasemmalta pois formaatin mukaisesti, se olikin parempi ratkaisu, tuolla panoraamamaisella rajauksella auran liike tehostuu. Ja katsos tosiaan Markun huomiota, jos ihan huipputuuri olisi käynyt, niin lisämyöhästymisellä olisi kärkilintu tosiaankin saattanut sopivalla siipien asennolla sopia juuri tuohon oksien ”koloon”. Siinä sitä olisi ollut osumaa kerrakseen! Taas huomataan, miten omistautunut lintuharrastaja näkee lintuhahmoja ihan missä vaan 🙂

 5. TeroP

  Jos Markun huomio joutsenkuvassa olisi vielä toteutunut, niin kuva olisi ollut nappi suoritus. Nopea tilanne tämä on varmasti ollut. Kuvasitko Henry sarjakuvauksella vai yksittäislaukauksilla?

 6. henrye

  Kulin linnut jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta olin tiellä ja metsää molemmilla puolilla. Ylilento tuli kuitenkin yllätyksenä. Makro oli käsisäädöillä ja sen verran hölmistynyt olin, että ammuin vain yksittäislaukauksia. Tämä oli ainoa terävä.

 7. henrye

  Kuulin linnut jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta olin tiellä ja metsää molemmilla puolilla. Ylilento tuli kuitenkin yllätyksenä. Makro oli käsisäädöillä ja sen verran hölmistynyt olin, että ammuin vain yksittäislaukauksia. Tämä oli ainoa terävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *