syksyinen suo – värejä

Oon aina pitänyt syksyisistä soista. Eilisellä retkellä suuntasinkin suolle, ajatuksissani tutkia sen värimaailmaa linssin läpi. Vähän on aika ollut tiukilla ja kuvaaminen on satunnaista, mutta nyt taas syntyi jotain. Tässä lajitelmaa reissukuvista:

Kaikkia kuvia on rajattu ja joissakin lisäsin vähän värikylläisyyttä, mutta muuten ei ole käsitelty.

T. Hanna

7 vastausta artikkeliin ”syksyinen suo – värejä

 1. Tapsa

  Syksyisen runokirjan kuvitusta, kaunista ja syvää kuvakieltä.

  Kuinka äänetön on pysähtyneiden tuulien hiljaisuus?
  Kuin murtuneen ruokohuilun huokaus
  soi rukousteni äänetön kaiku.
  Hiljainen sade täyttää yön
  ääriään myöten,
  kaikki sanat ja lintujen unet,
  hitaat siiveniskut kohti sarastusta,
  kohti menetysten rantaa.

  Pia Perkiö

 2. Ilkka Kokkonen

  Syntyipä hyvinkin! Sävykäs sarja syntyi!
  Kakkonen, kolmonen, nelonen ja vitonen ovat eniten makuuni. Vitosessa olisi ollut hyvä saada enemmän tarkkuusalueelle noiden pääosan esittäjien osia…sitten tosin olisi saattanut tuo mainio tausta kärsiä.
  Kasissa on taiteellista tatsia, ehkä terävyysalue voisi kuitenkin olla hitusen lähempänä (ylimmäisen lehden reuna teräväksi) ja myös terävämpänä…liekö tuuli käynyt vai olikohan jalusta kotona…
  Viimeisen sammalasetelma miellyttää kovasti myös, tuo epäterävä tikku ja sammaleella oleva klöntti tosin häiritsevät näkymää.
  Kiitos, Hanna, hieno sarja hyvin ajoittuen näin kuvankatselupäivälle!

 3. Ilkka Kokkonen

  Pienenä katsoen ihmettelin, että miksi karpalokuva ei innostanut minua. Mutta isoksi avattuna tuo vanamo on kuitenkin mielestäni elementti, joka sotkee asetelmaa ja pilaa isomman osuman. Ykkönen näyttää myös pienenä paljon paremmalta kuin isona, jolloin terävyysalue jää epämääräiseksi.

 4. Hanna

  Kiitos palautteesta! Täytynee käydä katsastamassa sävyjä uudemman kerran vielä, kunhan ruska vähän etenee. Jalustana oli kevyt yksijalka. Kannoin kyllä mukana myös tukevan kolmijalan, mutta keskellä suota jonkinmoisen taipaleen käveltyäni huomasin kiinnityslevyn olevan jossakin muualla kuin pitäisi. Lähtökiireet pitäisi siis vielä eliminoida pois…
  Karpalokuvaa itsekin pohdin, mutta päätin ihan lajikuvamielessä jättää lehtivarren näkyviin. Kyseessä on siis karpalon lehti, ei suinkaan vanamon, niin kuin Ilkka ehdotteli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *