Google Search by Image

Googlen kuvahakuun on tullut uusi ominaisuus jolla hakuehdoksi voi antaa kuvan (netissä jo olevan, tai uuden kuvan voi uploadata hakuehdoksi). Tuloksessa listataan sitten sivut joista löytyy samoja tai samannäköisiä kuvia. Tällä voi tarkistella että miltä sivustoilta löytyy vaikkapa omia tuotoksia, joko luvan kanssa kopioituna tai sitten ilman.

Mikään aukoton systeemi tämä ei tietenkään ole, mutta Googlen kuvatietokanta on varmaankin yksi parhaista mahdollisista aineistoista tällaisen palvelun toteutukseen. Vastaavaa on yritetty ennenkin, mutta tämä näyttäisi parhaalta toteutukselta tähän saakka.

Kokeilkaa, osoite on http://www.google.com/insidesearch/searchbyimage.html

Helpoin tapa on vetää hiirellä haluttu kuva hakuehtojen tekstikenttään. Kuvan osoitteen voi myös kopioida tuohon kenttään leikepöydän kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *