Salamatyöpaja

EDIT: Päivämäärä ja kellonaika varmistuivat

La. 18.5.2013 klo 13 alkaen puuhastellaan siis Semppiksellä käsisalamoiden kanssa. Laitetaan vaikkapa tähän alle tietoa siitä millaista kalustoa löytyy ja mitä itse kukin aikoo paikalle kantaa. Voi sitten vähän suunnitella etukäteen että millaista juttua noilla kamoilla voitaisiin kokeilla. Myös muita ajatuksia päivän sisällöstä voi esittää.

Jos omasta laukusta ei löydy mitään muuta tähän asiaan liittyvää, niin AA-paristot ovat aina kiva ylläri näissä jutuissa!

Käsisalamoiden kanssa törmää usein sanaan ’strobist’. Mikäli aihe ei ole tuttu, niin tämä on peräisin David Hobbyn Strobist-nimisestä blogista. Blogissa käsitellään erilaisia valaisutekniikoita, erityisesti käsisalamoita käyttäen. Strobist-blogin ”Lighting 101” on todella hyvä artikkelisarja, josta pääsee liikkeelle valaisuasioissa. Tuon jatkona on sitten ”Lighting 102”. Kannattaa lukea.

 

7 vastausta artikkeliin ”Salamatyöpaja

 1. jiitee Artikkelin kirjoittaja

  Omasta kassista löytyy seuraavat:

  -Nissin Di622 automaattisalama Canonille. Toimii radiotriggerillä 3,5mm plugin kautta manuaalina.
  -Wanha National-salama. Karkea kolmiasentoinen tehonsäätö.
  -RF602 radiotriggerit (1 lähetin, 2 vastaanotinta. Lähetin Canonille, vastaanottimet varmaan toimii muillakin merkeillä)
  -2kpl kevyt 2m valoständi sateenvarjo/salamapidikkeineen
  -Pari sontikkaa
  -1kpl Gridi/hunajakenno (tiheä)
  -1kpl 60cm softbox käsisalamalle
  -Nippu erivärisiä värigeelejä
  -1-2h pikalaturi AA-pattereille (NiMH ja NiCd)

 2. Ilkka Kokkonen

  Laittelin äsken sähköpostia seuralaisille. Olin tosiaan välillä täysin unohtanut tuon Sisä-Savon kameraseuran kutsun rantakalalle Karttulaan juuri 19.5. Ehkä näin ollen siirrämme salamapajan vaikka lauantaille, 18.5. tai sitten viikolla eteenpäin. Laitoin kommentointipyynnön sähköpostiin, mutta keskustellaan asiasta täälläkin!

 3. Ilkka Kokkonen

  Uskoisin, että ensi lauantai salamapajalle ja kuvankatselulle onnistuu, mutta Semppiksen väen tavoittaa vasta huomenna, joten silloin pitäisi varauksen varmistua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *