Kuhmon Viiksimossa

Puolitoista viikkoa sitten ajelimme Hannulan Pasin kanssa Kuhmon Viiksimoon, mielessämme petokuvauksen laajentaminen susiin ja ahmoihin.  Mutta niin kävi nyt, että tämän suhteen jouduimme pettymään. No, tuli kuitenkin kymmenkunta uutta karhututtavuutta.

Kuvauspaikka oli rajavyöhykkeellä. Isäntänä toimi paikassa Kari Kemppainen, joka on parikymmentä vuotta elättänyt itsensä luontoelokuvillaan. TV:stä tuttu on mm. ”Karhun valtakunta”. Viiksimossa karhujen käyttäytyminen oli hieman monipuolisempaa kuin Martinselkosessa. Lyötiin hieman leikillistä pystypainia, esitettiin erikoisia asentoja, ruokailujärjestystä ratkottiin muutamalla iskullakin. Edellisenä iltana oli iso uros saanut jonkinlaisen raivokohtauksen, ja kaatanut suolla useita puita nurin. Ei ollut uskaltanut paikalla ollut norjalaiskuvaaja koko yönä nukkua tämän jälkeen!

Tässäpä muutama karhunäyte Viiksimosta:

NuuskintaaLähestyminenTilannekatsausLeikillistä pystypainiaLeikillistä pystypainiaVasen koukkuRaa...vituttaakoRuoalla ei leikitä?Eväiden jakoIso uros liikkeessäAamupalallaKuka siellä?Painitaanko taas?Iso uros suolla