9 vastausta artikkeliin ”Kolme kuvaa

 1. Ilkka Kokkonen

  Ensimmäisessä näkyy tällä kerralla hyvin yksityiskohtia koiran tummasta karvoituksesta, tausta on tilanteeseen valotuksellisesti ja muutenkin mainio. Perinteisen sommittelusäännön mukaan katseen suuntaan pitäisi olla enemmän tilaa kuin taakse, mutta jos oikeallalla on jotain sommitelmaa häiritsevää, niin ei tuo sääntö tässä tapauksessa niin paljon paina. Tykkään!
  Kakkosessa olisi ollut hyvä saada jotain koroketta jalkojen alle, jolloin ruohikon rajan ja rantahorisontin olisi saanut erotettua toisistaan. Erisävyisen veneen peräosa vasemmalla ei ole mielestäni sommitelman kaunistus, mutta jos sen olisi rajannut pois, niin silloin yläosan oksa ilmestyisi kuvaan huomattavasti huonommin kuin nyt tuossa. Ei ihan helppo tilanne ole ollutkaan! Ja on ne muuten nuo nykyajan muovivehkeet rumia puuveneisiin verrattuna, maalaisivat niistä edes sisustat ruskeiksi!

 2. Tapsa

  Ykkösessä valotus, tarkennus ja valot sattuivat kutakuinkin kohdalleen, valotuksen onnistumisesta kiitokset Jannen neuvoille. Oikealla olisi ollut puhdasta tilaa mutta koira ei tottele ohjausta, liikkuu miten sattuu ja kuva on otettava kun touhu pysähtyy. Olen varsin tyytyväinen kuvaan, hyvää kuvaa ei oteta, se saadaan (Pentti Sammallahti).
  Ne alumiinitikkaat olis aika-ajoin tarpeen. Eivät vain kehnot mahdu kamerareppuun. Olishan tuon sinisen perän voinut yrittää raahata sivuun, oksan mukanaolo on osa sommittelua, sinin perä rikkoo sitä. Veneiden valkoiset sisustat ovat osa sävymaailmaa, valööriä. Tummempi sisäpuoli olisi tehnyt kuvasta lattean.

 3. Juhani Hynynen

  Kylläpä oli hieno juttu tuo mustavalkea kuva tässä paikassa Kyllä tosiaan kuten Ilkka sanoi nuo veneiden värit ei sovi näihin kuviin eikä luontoon muutenkaan. Kyllä tosiaan nuo kannattaa vääntää MV ksi. Samoin tuo rajaus kannatti jättää tekemättä, kuvahan on noin parempi, mikäli onkaan kysymyksessä sama kuva. Koirakuvassa yhdyn täysin Ilkan näkemykseen.

 4. Ilkka Kokkonen

  Mustavalkoinen on tässä joukossa ylivoimainen suosikkini, täysin ylivoimainen. Ja laajempi rajaus toimii huomattavasti aiempia paremmin! Kyllä puun näkyminen runkoineen antaa ihan eri jämeryyden vasemman reunan sommittelulle ja näin kokonaisuuskin muodostuu huomattavasti miellyttävämmäksi. Tässähän hieman matalammasta kuvakulmasta johtuen ruohikko ja horisontti sekoittuvat edellistä enemmän, mutta jotenkin sekin ilmiö häiritsee paljon vähemmän mustavalkoisessa!
  Mutta miksi Tapsa kuvasit sen panoraamana, oletko valottanut eri kuvia eri tavoin, jotain HDR:n tyylistä kenties? Rajaussysteemit eivät kai kuitenkaan sanelleet tätä ratkaisua?

 5. Tapsa

  Panoraaman kuvaus oli kyseisen tekniikan kertausta ilman mitään efekti tms. juttuja. En omista enkä todennäköisesti tule hankkimaankaan kovin laajakulmaista lasia mutta haluan kuitenkin tallentaa laajempia näkymiä. Siihen panoraamatekniikka soveltuu mainiosti.

 6. henrye

  Mustat koirat oavat hankalia kuvattavia. Minullakin on niistä jonkinlaista kokemusta. Kyseinen kuva on erittäin onnistunut lajissaan. Koiran ilmekin on osuva.

 7. MarkkuU

  Mielestäni taas superhieno koirakuva. Jo aiemminkin (se postaus karahkaa pureskelevasta hauvelista) ihastelin sitä, miten hienon yksityiskohtaisesti mustan koiran turkin ja silmäalueen yksityiskohdat on saatu näkyville – piirto ja valotukset ovat olleet varusteissa ja kuvaajalla kohillaan. Ei onnistuisi meikäläisellä. Ja terävyysaluekin just koiran mittainen. Koiran katse kaltevan maaston suuntaisesti viistosti ylös ja koiran asentokin hyvän syvyysvaikutelman luova – siis mun mittapuulla mallikas sommittelu. Tässä on pitänyt kuvaajan olla hereillä, kun otuksen ohjaamiseen ei varmaankaan ole ollut juuri mahiksia. Kaupanpäälliseksi vielä eleettömän rauhallinen jäkälä-/kallioympäristö, jonne taustapuustokin sulautuu. Suorastaan kuulen koiran läähätyksen. Olisin minäkin tyytyväinen tollaiseen otokseen.

  Venekuvista väriversio mieluisampi. Tykkään valoista, tasapainoinen ja ihmissilmän mukainen valotus etualaltaan ja taustaltaan. Realistinen ja hieman hilpeäkin näkymä tämänpäivän muovivenerannan rumuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *