Tuotekuva

Kokeilin tuollaisen tuotekuvan ottamista sekalaisilla välineillä mitä nurkista sattui löytymään. Mukana mm. pari pahvilaatikkoa, nippu A4 paperia, teippiä, itsetehty lankalaukaisin ja tietysti pullo viskiä.

pullo

Ei tunnu olevan mikään helppo laji tämäkään! Varsinkin kun on tuollainen kiiltäväpintainen kohde. Koitin pitää mielessä valaisuasioita joita Mikko kertoi keväällä Foxylla. Pari heijastusta tuosta on silti siistitty pois jälkeenpäin.

2 vastausta artikkeliin ”Tuotekuva

 1. MjP

  Pullon sisältö onkin hyvää ainetta, joten kyllä siitä hyvän kuvankin saa:).

  Onko kuvanotossa käytetty minkälaisia valoja? Ilmeisesti taustalla/takana on joku valo ja etupuolellakin on valoja heijastuksista päätellen. Nuo spottimaiset heijastukset kannattaa oottaa kuvankäsittelyssä pois, kuvan ulkonäkö paranee kummasti.

  Etikettiä ja pullon etupintaa varten kannattaa laittaa vielä oma valo/heijastin koska nyt etiketti ja korkki on aika tummia. Korkista puuttuu myös ns. pyöreä muoto joten se näyttää kaksiulotteiselta tasolta. Pullon sivustalle esim. 45-asteen kulmassa heijastimet/softboxit tms pehmeän valon lähteet niin pulloon tulee hieman lisää pyöreää muotoa, etiketti voi vaati lisäksi oman valkean pahvin vielä heijastamaan lisää valoa siihen kohden. Muutoin tuo on kyllä hyvin valaistu mielestäni. Itse noita pulloja olen kuvaillut 3-4 studiosalamalla, frostikalvoja ja valkeita pahveja apuna käyttäen (muutama esimerkki edellisestä setistä: http://www.studiofoxy.fi/2009/04/viinilasit-ja-pullot/ ).

  t: Mikko

 2. jiitee

  Sisältö on kyllä hyvää (siis pullon, kuvasta en tiedä). Sen takia tuosta pitikin kuva saada täytenä ennen kuin liian myöhäistä.

  Tässähän oli valonlähteenä pelkästään yksi salama, jota pitelin käsin suurinpiirtein pullon yläpuolella. Salama oli suunnattu taustaan (valkea seinä). Pullon etupuolella oli sitten molemmin puolin n. 45 asteen kulmassa valkeat paperit heijastamassa valoa myös etupuolelle. Jos olisi kaksi salamaa olemassa, niin tuohon etupuolelle olisi mielellään lisännyt vähän valoa.

  Homma meni niin että toisessa kädessä oli salama, jota pyörittelin pullon ympärillä eri asentoihin. Toisessa kädessä sitten lankalaukaisin jolla sitten otin kuvia erilaisilla valoilla. Kamera oli jalustalla ja salama laukeaa optisena orjana (piti tietysti se kameran oma salamakin peittää sopivasti ettei näy kuvassa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *