Terävä

Moros!

Eli tässä sitten minun viritys tuosta terävästä, jatkaen Teron aloittamaa veitsi ja tomaatti -linjaa. Itse heitin valoteltan keittiön pöydälle, keltaisen paprun kirkkaan pleksin alle. Veitsi tomaattiin ja sitten räpsimään. Otin useampia kuvia samasta kohdasta jalustalta, että sin hyvät heijastukset yhteen kuvaan veitseen, yhteen kuvaan hyvin tuon heijastuksen pleksistä ja yhden sitten missä tomaatti oli hyvin.

Sitten vaan vähän aikaa photoshoppailua kuvia yhteen ja tässä on minun lopputulos. Tämä tapa on minulle paljon nopeampi kuin että yrittäisin tuon saada valmiiksi valoilla ja yhdellä valotuksella. Yksi noista lähtökohtakuvista on jälleen tuossa vieressä, ei ole kuva kyllä ihmeellinen ei 🙂

Joillekinhan tämä voi olla kaukana ”valokuvauksesta” mutta tämmöinen on minun näkemys veitsi tomaatissa -aiheesta ja siihen on päästy omilla keinoillaan, ja koko valokuvaus->photoshoppaus on minulle kokonaisuutena valokuvausta.

Eli tämmönen viritys tällä kertaa  .. comments..

Terävä veitsi tomaatissaLähtökohta

4 vastausta artikkeliin ”Terävä

 1. Tero

  Varsin mielenkiintoista. Lopputulos on tosi raikas. Veitsen terä ei mielestäni tosin ole oikein realistinen, kun pidempään katsoo. En oikein osaa selittää mikä siinä on vikana. Tomaattikin on ehkä hivenen muovisen näköinen. Mutta nämä molemmat tulevat mieleen vasta vähän pidempään katsottaessa, joten kuvituksena lehdessä toimisi varmasti.

  Kuukauden kisaan liittyen: Photoshoppaus ym. kuvien käsittely esim. Lightroomissa on omasta mielestäni ok, koska äänestyksessähän kuvan hyvyys kuitenkin ratkeaa. Tosin esim. jos on kuva lokkiparvesta, joka on tehty monistamalla yhtä lokkia, niin sitten asiasta olisi mielestäni korrektia olla maininta? Photoshop ym. ohjelmat ovat nähdäkseni useimmiten vaan pimiötyöskentelyn korvaaja ja siten olennainen osa valokuvausharrastusta.

 2. Antti K

  Jep, veitsen heijastus on tehty siten, että yhdessä kuvassa pidin valkoista paperia kuvassa, että sain terään hieman eloa. Tasaisensävyisenä se näyttää liian tylsälle. Tomaatti on todellakin todella nuiva ja mehuton. Ei löytynyt kaapista muuta tällä kertaa 🙂 Pistin pintaan oliviöljyä, että saan vähän heijastukset näkymään paremmin. Mutta todellakin on aika nuiva ja mehuton tomaatti ..

 3. MjP

  Antin photari taidot on kyllä sitä luokkaa että aika surkeastakin originaalista saa hyvännäköisen kuvan. No jos oikein haluaisi nysvätä kuvaa niin pari asiaa korjaisin ehkä kuvasta. Mutta siis jos nysvätä haluaa…

  Kahvan päässä oleva oranssinen lätkä häviää oranssiseen taustaan, eli jos kyseessä olisi markkinointiin menevä kuva niin tämä ei olisi hyvä asia. Ja ehkä vähentäisin hiukan tuota glow-efektiä veitsen ympärillä tai olisin toteuttanut sen valoilla suoraan tuohon veitsen reunaan en veitsen ulkopuolelle, mutta tämä lienee puhdas makuasia :).

  Tomaatin alareuna on jostain syystä valkoinen ja näyttää niinkuin katkeaisi keskeltä, kuitenkin varjo sen alla on tumma. Näinhän valo ei oikeasti käyttäyisi vaan tausta valaistuisi vaaleammaksi. Lisäksi tuota tomaatin valaisua olisi voinut hieman tasoittaa, koska nyt kirkkaita alueita on tomaatin sivuilla, alhaalla ja ylhäällä.

  Itse olisin valaissut tuon siten, että pleksi kelluu ilmassa ja tuo värikäs paperi mahdollisimman kaukana lattialla, jolloin sieltä ei heijastu takaisinpäin yhtään mitään kun siihen heijastaa valoa. Päävalo taakse / sivulle / hiukan yläviistoon ja tasoitusta kameran takaa (ehkä jotain pientä kahvaan ja terään myös alhaalta päin).Tähän sopivan kokoinen frosti kehys väliin. Terän heijastus valkealla kalvolla sopivasta kulmasta ja ehkä korkovalo koko veitseen vielä takaapäin hieman kovemmalla valolla tms (setup: 3-4 salamaa + kasa muuta härveliä ympärille).

  Mutta kuten kuvasta näkee on kuvaamiseen käytetty valotelttaa jolloin ko. setup ei ole mahdollinen.

  Jospa näistä kommenteista on jotain apua. En kuitenkaan ole mikään ammattilainen, joten ihan asioita laitoin tähän joita itse tekisin erilailla.

  t: Mikko

 4. HeikkiP

  Huh, kun tuota Mikon selostusta lukee niin jätän suosiolla haaveet tuotekuvauksesta. Niin tarkan monimutkaiselta tuo kuulostaa. Jatkan valitsemallani ”Doisneaulaisella” katukuvaajan linjalla. Siinä tilanne, valot ja heijastumat on nyt, kun painan nappia.
  Kaikki kunnia niille, jotka jaksavat työstää kuvaa vielä sen ottamisen jälkeen.

  Niin ja Mikolle tervetuiloa takaisin stabiilille maaperälle.

  -hp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *