7 vastausta artikkeliin ”Maisemaa Sammkkolammelta

 1. Tapio Nykyri

  Kiitos Juuso dynaamisista HDR:istä, ei ole mikään ihan simppeli homma.
  Koetin itsekin noita tehdä mutta olipa melkoisen vaativa homma.
  Parhaimmillaan kuviin sai syvyyttä, lähes kolmiulotteisen tunnun ilman efektifiilistä.
  Suuri osa meni kuitenkin haaskiin, ei kestänyt katsella vanha mies nykytaidetta 🙂

 2. JuusoJ

  Kiitos kommenteista.
  Oletko tehnyt HDR- ja panoraamakuvat Lightroomissa?

  Olen huomannut, että parempi jälki tulee photoshopissa. Nämä olen tehnyt sen kautta. Vaikka toki on vähän monimutkaisempi, mutta lopputulos on parempi.
  Kaikissa kuvissa olen laittanut valoihin ja varjoihin sävyjä oranssilla ja sinisellä ja häivyttänyt sen tason vähän taka-alalle. Panoraamassa olen vielä erikseen käsitellyt taivaan ja maan alueet.

 3. Ilkka Kokkonen

  Joopa, hyvin on Juuso onnistunut HDR-sydeemissään, ei paista näissä pahalla tavalla yhtään läpi, niin kuin valitettavan useasti näkee!

 4. tapio

  Tein jollakin erillisellä hdr-ohjelmalla jossa kuvan lopputulos oli aina ylläri. Paras lopputulos syntyi kolmella eri valotuksella skannatusta diakuvasta. Siihen sain omasta mielestäni lisää kolmiulotteisuutta ilman että värimaailma olisi kärsinyt. Laittaisin esille jos vielä jostain löytyisi. Pikkasen on tuo kuvien järkevä arkistointi jäänyt lapsipuolen asemaan.

 5. JuusoJ

  Kiitos palautteesta!
  Noissa HDR-kuvissa olen käyttänyt 5 kuvaa. Eli normaalivalotus ja kaksi ali- ja ylivalotusta. Panoraamakuvassa olen käyttänyt 13 pystykuvaa.

 6. MarkkuU

  Hyvä ja luonnollisenmakuinen HDR-maisema minunkin silmälle. Onko panoraamassa tullut vedenpintaan kuvien yhteensopivuusongelmaa, kun pintaväreily ”katkeilee” kuvan keskellä hiemen erikoisesti? Ei haittaa kokonaisuutta, mutta osuu silmään, kun alkaa ”halkoa hiuksia”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *