3 vastausta artikkeliin ”valomaalausta

 1. Ilkka Kokkonen

  Jeps, tuo on joskus tosi kivaa! Joskus piti lähteä Korkeakoskelta kuvaamasta heti hämärän tullessa, mutta innostuinkin maalailemaan taskulampun kanssa pimeyden keskellä moneksi tunniksi. Löytäisinköhän jonkin esimerkin…
  Ja hiljaistahan sivulla viime aikoina on ollutkin, joten anna palaa vaan, Hanna! Ei saa estellä luovuutta sen hyökätessä, ja mukava on muidenkin katsella sen paloa. Saatta kipinät sytyttää uusiakin roihuja! Hienoa!

 2. Antti K

  Moro!

  Tuollaisten kohteiden maalaus onnistuu mielestäni parhaiten mahdollisen pienellä pistemäisellä valolla. Esim pieni maglite, johon päälle mustaa pahvia ja sitten pahviin n. 0,5cm reikä. Huone sitten täysin pimeäksi, kamera jalustalle tukevasti ja sitten vaan testailemaan mikä on sopiva valotusaika / herkkyys. Pistemäisellä valolla sitten vaan seurailee hiljakseen kohteen muotoja jne. Varsin hauskaa puuhaa tuo todellakin on.

  Tässä yksi vanha maalaus kun itse aikoinaan testailin

  https://www.siikary.fi/wp-content/gallery/antti-karppinen/juoma.jpg

 3. Hanna

  Kiitos vinkeistä! Täytyy kokeilla toisenkin kerran. Tuo oli kyllä tosi mukavaa. Aika hurahti huomaamatta. Hieno tuo Antin juomakuva. Olisi mukava nähdä Ilkka sinunkin ”maalauksia”. Ja myös muiden!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *