Veden pinnan kuvioita ja heijastuksia

Tälläisiä vesijuttuja on tullut kuvailtua parina iltana satamassa ja Kallansilloilla. Ainakin minun kameran rajoja koeteltiin, kun mahdollisimman pientä aukkoja ja nopeaa suljinaikaa täytyi käyttää samanaikaisesti. Nämä ovat jokainen värikuvia vaikka mv-kuvalta jokin kuva saattaa näyttääkin. Jokatapauksessa mukavaa puuhaa…ei itikoita, kahvi-ja jätskikioski vieressä ja niin helppoa tämä asfaltilla liikkuminen. Niin eikä kahta samanlaista ruutua tule kovin helposti alati liikkeessä olevaa vedenpintaa kuvatessa.

Heijastukset

Heijastukset

Virtausta

Virtausta

Lehden matkassa

Lehden matkassa

Ohutta

Ohutta

Kaaos

Kaaos

Kuumaa

Kuumaa

Kylmää

Kylmää

Kuviot

Kuviot

Aalto

Aalto

Kiillot

Kiillot

Muodottomat

Muodottomat

Pilvet

Pilvet

Veden kuosit

Veden kuosit

Virtaavaa "laavavettä"

Virtaavaa ”laavavettä”

Levänsävyjä

Levänsävyjä

 

 

 

6 vastausta artikkeliin ”Veden pinnan kuvioita ja heijastuksia

 1. Ilkka Kokkonen

  Kuvailin tällaisia muutama vuosi sitten monta kertaa (satamassa pääosin), näissä tosiaankin on kameran asetukset oltava äärirajoissa. Viime aikoina on ollut monta kertaa mielessä käydä taas näitä kuvailemassa, mutta on vain jäänyt tekemättä.
  Tero on onnistunut lajissa todella laadukkaasti, näistä varmaankin kannattaa joku versio laittaa piirikisaan mukaan! Eli otapa sunnuntaina näitä myös mukaan! Heijastukset, Kaaos, Kiillot ja Veden kuosit ovat eniten minun makuuni, Levänsävyjä myöskin.
  Näiden näyttävyyden onnistumisessa on kelillä iso osuus, pitää olla sopiva aallokko hyvien kuvioiden muodostumiselle. Navakammalla tuulella homma ei onnistu, leppeä laine toimii. Ja tosiaan, ISO ylös ja aukko mahdollisimman pienelle syväterävyyden takia (riippuu tietysti paljon kuvakulmasta veteen nähden), mutta valotusajan täytyisi kuitenkin olla mieluusti 1/400:sta nopeampaan suuntaan. Mutta olosuhteiden ollessa kohdallaan jälki on tämän yllä nähdyn kaltaista taidetta, jossa sattumalla on mukavan mielenkinntoisesti osuutensa lopputuloksessa. Sataman laivat tarjoavat veteen hyviä heijastuskuvioita, samoin esim. veden ylle kaartuvat rantapuut. Laituri on yleensä oltava, että terävyysalueen puolesta ei muodostuisi liian vaikeaa yhtälöä.
  Kiitoksia hienosta sarjasta, Tero!

 2. Heikki Herranen

  Kiitos kuvaajalle! Veden äärellä olo on immeisen lapselle ylösrakennukseksi ja tämä kuvasarja toimii lähes rannalla olon veroisesti. Kerrassaan hienoja kuvia kaikki. herrasheikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *