Luonnon virkoaminen myrskystä

Eilen kävin kuvaamassa mökin ympäristössä. Eläimet olivat alkaneet jo virota myrskystä. Perhoset ovat liuskaperhosia. Löysin myös vihdoinkin laulujoutsenet, joita melkein kaikki sukulaiset ovat nähneet. Niiden seurassa oli myös hanhi. Niitä jonkin aikaa kuvatessani kuovi tuli lentelemään ympärilleni uhkaavana ja tajusin, että sen pesä oli parin metrin päässä minusta. Katsoin parhaakseni lähteä pois.

   

 

12 vastausta artikkeliin ”Luonnon virkoaminen myrskystä

 1. henrye

  Aika kiva kuovin lentokuva sinulla. On ikään kuin hiukan jo lentämässä ulos kuvasta. Yleensä pyritään kuvaaman toisin päin, mutta ei tämä minua tässä kuvassa häiritse. Ei ole aivan sataprosenttisen keskellä. Liikkeessä olevaa kohdetta onkin aika vaikea seurata ja sommitella samaan aikaan ja vielä niin, että se pysyisi terävänä.

 2. Juuso Jonninen

  Kiitos kehusta! Tuota kuovia tuli kuvattua useammalla kuvalla, mutta tämä yksi onnistu terävänä. Otin kuvia, kun se syöksyi minua päin, mutta ne eivät onnistuneet kunnolla.

 3. Ilkka Kokkonen

  Tuollaisessa lentävän linnun kuvauksessa pitää asettaa AI SERVO tarkennustavaksi. Silloin kamera yrittää parhaansa mukaan koko ajan tarkentaa liikkuvaan kohteeseen, ja lopputulos tarkkoina kuvina on parempi kuin ONE SHOT-tilassa.

 4. Ilkka Kokkonen

  MANUAALI kouraan ja sieltä sisällysluettelosta ”tarkennus” tai ”tarkennustavat”, niin homma on pian hanskassa! Tämä tulee sitten myös kokeeseen!

 5. Ilkka Kokkonen

  Manuaali = Ohjekirja.
  Kannataa opiskella kannesta kanteen uran alkutaipaleella, seuraavan kameran kanssa pääsee sitten yleensä jo vähemmällä ja sitä mukaa laiskistuen. Mutta tosiaankin, käy ajatuksella ohjekirjan kimppuun, samalla kameraa räpläten, niin johan asiat valkenee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *