Supersettiä

Kävin tuossa pikku pongausreissun heittämässä. Kyseisenä päivänä havaittiin ympäri maata neljä seitsämän supersolua joista kaksi osui kohdalle. Nämä on kuvattu Sonkajärveltä.

Nousuvirtauksen yhteyteen kehittyi molemmissa soluissa melkoisen harvinainen mutta supersoluille tyypillinen seinäpilvi. Seinäpilven yhteyteen olisi parhaimmassa tapauksessa voinut syntyä potentiaalisesti trombi. Ei kuitenkaan hönkä ihan riittänyt siihen vaikka lupaavalta näyttikin. (edit 22.6. – jälkeenpäin saaduissa tutkakuvissa selvää pyörimistä!)
Lyhyesti sanottuna ilma nousee siinä siis kovaa kyytiä ylöspäin, käytyään visiitillä ~10 kilometrin korkeudessa sama ilmamassa romahtaa takaisin alas laskuvirtauksen muodossa tuonne seinäpilven taakse. Tässä laskuvirtauksessa puuskat olivat n. 20m/s luotauksien mukaan ja rakeitakin tuli sen verran ettei haluttu lähteä koittamaan onneamme jos ajettaisiin laskuvirtauksen läpi. Intoa pidätteli etenkin se että raepikseliasteikko näytti melko reippaita lukemia.

Ensimmäinen solu muhimassa. Ensimmäisen solun seinäpilvi Vain rompi puuttuu Toisen solun seinäpilvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *