4 vastausta artikkeliin ”Ensi postaus

 1. Ilkka Kokkonen

  Sydämellisesti tervetuloa hyvään seuraan hyvässä seurassa, Reetta! Maanantaina maksettu jäsenmaksu, ja nyt jo on kuvapostaus sivulla, tämä lienee seuramme ennätyssuoritus; näin sitä pitää! Tulehan puolentoista viikon kuluttua myös kuvankatseluiltaan mukaan.
  Tässä sarjassa miellyttää minua eniten jäätelöhetken onnistunut kuvaus – hyvä syväterävyyden hallinta ja ratkaisevan hetken osuma ilmeen suhteen! Nelosen puusymmetriasta löytyy jotain salaperäisen kiehtovaa, vaikka yleensä en näin käsitellystä innostukaan. Kissa raitilla toimii myös – hyvin on oltu nöyränä kohteen tasolla, käytetty sopivaa aukkoa ja saatu kuvaan mainiosti syvyyttä, kissan liikekin tulee esiin mukavasti.
  Kasissa mielenkiintoiset valo/sumuaiheet jäävät kuvassa varsin pienelle alalle. Olisi kannattanut juosta lähemmäksi tai vaihtaa telempää putkea. Tai sitten käyttää rajumpaa rajausta jälkikäteen. Viimeisessä olisi ehkä voinut teleobjektiivia käyttämällä saada hyppääjän ”taivaalle”, ja rakennukset jäämään kokonaan pois kuvasta, jälkirajauksellahan tässä ei enää onnistuta.
  Kiitos aloitussarjastasi – lupaa hyvää!

 2. Reetta Tiainen

  Kiitoksia palautteesta!
  Tuossa sumukuvassa tosiaan oli ajatuksena ottaa maisema kuvaa, ehkä ihastuin kuvaan liikaa.
  Tarkoitus on tulla tsekkaamaan kuvankatseluilta kertaalleen 🙂 Loppu vuoden olenkin sitten lähinnä etä-jäsenenä.

 3. VilleM

  Tervetuloa kööriin minunkin puolestani! 🙂

  Noita peilikuvia kannattaisi käsitellä harkitummin, esim puukuvassa vinjentti on kaksinkerroin, mikä pilaa illuusion heijastuksesta. Ensin kannattaa peilata kuva ja sen jälkeen vasta lisätä muu hilpetööri, silloin illuusio aidosta heijastuksesta on helpompi luoda.
  Apila on myöskin vaikea, tausta ja kasvin osat ovat prikulleen samat, ehken tämmöinen käsittelytekniikka toimisi paremmin muuntyyppisessä kuvassa.

  Usvakuvaa voisi rajata reilusti alhaalta ja oikealta sekä ylhäältä, ehken myös tuo puolikas puu pois vasemmalta. Kapeampi kuvaformaatti toimisi paremmin (niin kuin vaakamaisemissa yleensä), samalla auringon kajo olisi hieman sivussa joka olisi plussaa sommittelullisesti.

  Siitä se lähtee…
  -V

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *