Kisakuulumiset!

No niin, kuten aiemmin syksyllä tuumailin, niin nyt olivat muutkin seurat panostaneet piirikisaan tosi tiukasti. Niinpä 55-vuotisjuhliaan viettävä Varkauden kameraseura veikin tällä kertaa voiton 22 pisteellään. Iisalmen kameraseuran puristus toi sille 18 pisteellä kakkospaikan, ja nyt me siikalaiset jouduimme nöyrtymään kolmannelle sijalle 16 pisteellämme. Saimme kyllä enemmän hyväksyntöjä näyttelyyn kuin iisalmelaiset, mutta heille myönnetyt kunniamaininnat (3kpl) ratkaisivat.

Tuomaroinnin järjestämisessä ja itse tuomaroinnissa tuli esille monia puutteita (esim.: sääntöjen vastaisesti kuvia oli jurytettu mukaan kaksi liikaa+kunniamainintoja yksi liikaa). Täysin eri asia on sitten, että oliko niillä mitään vaikutuksia lopputuloksiin. Eräs erittäin mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että huomattavan kansainvälisen luontokuvauskilpailun tuore sarjavoittajakuva (lisäksi vain yksi suomalainen sai kunniamaininnan tässä kisassa) ei mennyt ollenkaan piirikisassa läpi. Saattaa Niskasen Ilkkaa nyt hieman ihmetyttää! No, toisaalta kuvastaa tietysti lajin luonnetta!

Eniten hyväksyttyjä kuvia (6kpl: kolme paperikuvaa, kolme heijastettavaa) näyttelyyn sai Juhani Valtola Varkaudesta, ja kisan parhaaksi kuvaksi oli valittu Iisalmen Jussi Rönkön ”Tuska”.

Meidän joukostamme eniten pisteitä keräsi Juhani Hynynen (3 hyväksyntää: ”Pakkasilta” paperikuvista, heijastettavista ”Jääpisara” ja ”Kuurankuja”). Kahden pisteen kerääjiä oli sitten neljä. Minulta meni läpi kaksi paperikuvaa (”Tanssia ikä kaikki” ja ”Jääkiteen sakara”), ja Pelkosen Terolta kaksi heijastettavaa (”Hämeenkylmäkukka” ja ”Riitapukarit”). Tiirikaisen Jarkolta hyväksyttiin molemmissa sarjoissa yksi (A:”Kulman takana” ja B:”Sähkövalo”), samoin Saastamoisen Pekalta (A:”Jako” ja B:”Menevät ja tulevat”). Yhden pisteen toivat A-sarjasta Heikki Puustinen (”Savut”) ja Ulla Kentta-Kohtala (”Ikkunamaalari”), samoin B-sarjasta Antti Karppinen (”Baroque princess”), Mikko Pitkänen (”Kalakeli”) ja Esko Ylönen (”Mutkamäki”).

Ja ensi syksynä onkin sitten SiiKa:n vuoro järjestää piirikilpailu. Siinäpä tuleekin meille mielenkiintoinen lisähaaste ja mukavaa yhteistä tsemppausta! Palattaneenko sitten taas jopa vallan kahvaan…saapa nähdä!