6 vastausta artikkeliin ”Jäitä ja rantoja

 1. Ilkka Kokkonen

  Onpa siisti sarja! Seiskassa hieno idea valaista etualan jää reposten kaveriksi. Ihan pikkuisen menee mielestäni liian kirkkaaksi huippuvalokohdaltaan, mutta tykkään tästä toteutuksesta tosi paljon. Kakkonen taitaa tulla listani seuraavaksi, siinä on mukavasti jään jäätynyttä tunnelmaa liikemausteella. Onko kutosen näkymä rajattu yhdestä kuvasta, vai onko useamman panoraama? Oli miten oli, hieno esitys. Tuo vasemman reunan talo olisi vain pitänyt käydä hoitamassa pimeäksi 🙂
  Kiitos sarjasta!

 2. jiitee

  Kiitos kommenteista. Kaikissa kuvissa on optiikkana Tamron 17-50/2,8 vakaajaton versio. Tuo on itselläni ainut laajempi putki. Revontulissa saisi kyllä olla vielä paljon laajempikin, mutta minusta tuo on kroppikennoiselle kyllä erinomainen yleisputki.

  Seiskassa on piilotettu taskulamppu jäässä olevaan railoon. Valo tulee siis lähinnä jään sisältä siinä. Suunnittelin paikanpäällä että otan kuvan yhdellä valotuksella, joten siitä tuli sitten tasapainoilua kirkkaan lampun ja revontulien välillä. Asetuksina muistaakseni 4s, f2,8, ISO2500. Useammalla valotuksella tuo olisi tietysti mennyt siistimmin.

  Nuo muut revontulet on tallennettu Puutossalmen lossin Kuopion puoleiselta rantapenkalta. Vasemman laidan valot on peräisin kyytiä odottavista autoista ja katuvaloista. Kuutonen on panoraama. Taitaa olla kymmenkunta pystykuvaa yhdessä. Kuvakulmaa siinä on noin 180 astetta vaakasuuntaan.

 3. Ilkka Kokkonen

  Ahaa, lamppu siis jään sisässä, eipä tosiaan muuten tuollaista hehkuluonnetta olisi valolle tullutkaan – hyvä keksintö. Portaaton tehonsäätö taskulampussa olisi muuten hieno ominaisuus.

 4. Tero Pelkonen

  Hieno kuvasarja Jarkko! Kakkonen, seitsemän ja kymmenen miellyttävät yhä enemmän useiden katselukertojenkin jälkeen. Mutta on nämä muutkin fotot tässä kuvasarjassa kokonaisuutta hyvin tukemassa. Kakkoskuva on niin tasapainoinen ja liike on tässä hyvin onnistunut. Seiskassa on scifiä ja sitä kautta myös huumoria, ainakin minulle…”ufo nousemassa jääkannen alta”. Ja kymppikuva on meidän oloissa melko hankalasti toteutettavasta aiheesta harvinaisen onnistunut versio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *