Harrastelun tuloksia

Nyt on tullut taasen kuvailtua ihan kotioloissa pitkästä aikaa kun olen riutta akvaariota tässä reilun puolisen vuotta kyhännyt. Tällä kertaa siis vedenalaista elämää kuvissa. Joukossa niin näkyvän kuin lähellä UV aallonpituutta olevan valon kuvia Canonin ja Nikonin rungoilla räpsittynä (näitä kuvia ei juurikaan ole käsitelty). Canonin 100mm macro 12mm loittoputkella ja tais olla 105mm macro tuon d810 perässä. Tässä ei nyt taida olla kuvia d4s:llä, mutta blogin puolella on niitäkin.

Valkotasapainot on mitä sattuu, kun ei tuossa hirveästi ole mitään mistä säätää, kun jokainen eri väri tulee ledeistä eri tahdissa niin kamerassa näkyy milloin mitäkin värejä riippuen kulloisestakin hetkestä:). Otetaan ”taiteilijan” vapautta asiassa. 420nm aallonpituudella rupeaa jo kivasti näkymään korallien fluoresenssi  värit.

Lissee kuvia löytyy minun blogista sekä tarinaa hieman missä nuo ötökät asustavat.
_MG_7279 _DSC0678 _DSC0328 _MG_0143 _MG_0140 _MG_0137 _MG_0102 _MG_9594 _MG_8920-Edit _MG_5003-Edit _MG_5026-Edit _MG_5002-Edit _MG_4849-Edit

 

 

4 vastausta artikkeliin ”Harrastelun tuloksia

 1. Ilkka Kokkonen

  Ei taida moni seuralainen hahmottaakaan, kuka näiden hienojen kuvien takana on (niiiin pitkästä aikaa). Saanko esitellä: Mikko Pitkänen, Studio Aliaksen mestareita!
  Onpa ilahduttava postaus tämä, että ammattilainenkin innostuu harrastuskuviin, ja vielä jakaa seuralaisille tuloksia, JESS!
  Tarkkuusalueiden hallinta on tällaisessa kuvauksessa A ja O, siitäkin on tässä hyvää oppia nautittavalla tavalla. Itsekin olen innostunut erään hyvän akvaarion äärellä pari kertaa, mutta ongelmana on ollut lasien tahraisuus ja osittain valokuvauksen kannalta epäsopivat valot. Noin omassa laitoksessa tällaiset asiat kun saa järjesteltyä kuntoon, niin johan on varmasti mukava sihtailla!
  Ykkönen, nelonen ja vitonen taitavat näin muutaman selauskerran jälkeen tehdä tehokkaimman vaikutuksen. Kiitos upeasta sarjasta!

 2. janne

  Oliko ongelmia väriprofiilien kanssa, joskus kun spektrin äärialueiden värit tuppaa vääristymään? Ainakin voisin kuvitella että viitoskuvan erittäin intensiivinen sininen taipuisi helposti magentaksi tai jopa pinkiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *