Kesä ja ”kärpäset” vai olisiko korennot ?

Yötön yö Juhannus Saunarannassa

Korentokuvausta Tuusniemen rotkolaakson lammella. Sen verran oli tuulista, että makroilut eivät oikein tahtoneet onnistua, joten 70-200 mm telellä kuvasin näitä. Yksityiskohdat eivät kuvissa näy kovinkaan selvästi, mutta kesäistä tunnelmaa yritin tavoitella, vaikkakin aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja teki valosta kirkasta ja kovaa. Virkistävät järvet, lammet ja joet sekä yötön yö, niistä on kesä tehty meillä Pohjolassa. Tyyntä ja tuuletonta ilmaa odotellessa 🙂

Yksi vastaus artikkeliin ”Kesä ja ”kärpäset” vai olisiko korennot ?

  1. Ilkka Kokkonen

    Vahvaa sommittelua Merjalla jälleen, ei petä entisen maalarin silmä, kompositiot on kohdallaan aina. Kyllähän tuollaiset kuvat makrolla otettuina olisivat herkullisempia, mutta eivät nuo kohteet tosiaankaan antautuneet makroiltaviksi, olivat arkoja ja aktiivisia! Itse tein satamakrolla muutaman yrityksen, sitten tyydyin nöyrästi rauhallisempiin kohteisiin. Jouduit ilmeisesti jonkin verran rajailemaan noita kuvia, eikö vain?
    Ykkösessä on tosi hieno tausta. Himmentämällä olisi siivistä saanut enemmän yksityiskohtia näkyviin, mutta tausta olisi huonontunut – todennäköisesti noin oli parasta. Kakkosessa olisi pyöröpola ollut tarpeen, lehtien heijastuksia olisi ollut hyvä saada kuriin. Kolmosessa (hyvä sommittelu jälleen) on vesi taustalla ja matkaa kohteesta sinne ilmeisesti mukavan pitkälti, joten olisi varmaankin ollut mahdollista himmentää lisää ja saada tarkkuutta etualan siipiin.
    Hyvä sarja joka tapauksessa, kiitos Merja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *