3 vastausta artikkeliin ”Porsliinia

 1. Tero Pelkonen

  Visuaalisesti vahva ja erilainen kuvasarja, joka kuvalla oma pointtinsa. Kolmoskuvassa on hyvä rakennelmakokonaisuus josta herää kysymys onko norsu päässyt vierailemaan posliinikaupassa? Posliinikipot näyttävät samanaikaisesti upeilta, arvokkailta ja romuilta. Kuvissa on paljon ristiriitaisuutta mikä tekee niistä mielenkiintoisia.

 2. Ilkka Kokkonen

  Eipä ole tällaisella aiheella ennen kuvasarjaa olutkaan.
  Kahdesta ensimmäisestä toisen värisävyt miellyttävät enemmän.
  Kolmosesta tykkään todella paljon, sopiva sommitelma särkyneestä tavarasta (ihan hifistelynä voisi hiukan ylhäältä rajata, että vasemman ylänurkan musta täppä poistuisi).
  Nelonen lienee kuva posliiniastian pinnassa olevasta maalauksesta, tykkään myös!
  Kutosen särkyneistä tykkään jälleen. Vasen ylänurkka hieman ajatteluttaa, mutta kohtisuoraan otettuna nuo arkun tekstit olisivat kärsineet, joten kuvakulman valinta lienee täysin perusteltu.
  Seiskassa on hyvät sävyt. Olikohan ylhäällä jotain häiritsevää. Itse kannattaisin sommittelussa, että uunin yläreunan kaari näkyisi kokonaan. Taustalla näkyvä epämääräinen vaalea läikkä olisi ollut hyvä saada hieman oikealle siirtymällä tuon teoksen taakse piiloon. Mutta tosiaan, tässä on todella miellyttävät värisävyt!

 3. MarkkuU

  Hyvä kuvaamiskohdelöytö ja etenkin rikkoutuneen materiaalin kuvat nappaavat meikäläiselle eniten. Kolmonen on minustakin oikein tasapainoinen ja koko sävykäyrän käsittävä kokonaisuus ja minulle sarjan kiinnostavin kuva. Mitenhän kuva esittäytyisi mv-versiona, jos sitä vielä sävyttäisi vanhahtavasti sepian suuntaan? Tuolloin ainakin katoaisivat astioissa olevat kirkkaan keltaiset laikut, jotka hieman pistävät silmään muutoin harmonisesta värikentästä.

  Kuutoskuva on myös mielenkiintoinen ja saanut öljyvärimaalauksellista ilmettä mm. osittain tuon astia-arkun laidan esille nostamana. Mikähän porsliiniharakka on taiteillut risulinnastaan itselleen noin hankalan hautomisalustan, joka on esittäytyy viimeisessä kuvassa 😉 ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *