30-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisissa

No niin, nyt on juhlanäyttelymme Artsissa avattu. Tilaisuudessa taisi vierailla yhteensä 27 jäsentä, nykyisiä ja osa entisiä. Kaikki SiiKa ry:n perustajajäsenet olivat paikalla, samoin kaikki paitsi yksi seuran puheenjohtajista – todella hieno osallistuminen tuolla rintamalla! Kuvia näyttelyyn tuli 25:ltä kuvaajalta yhteensä 57, joista 30 sopii luontoteemaan ja 27 ihmisteemaan.

Alkumaljojen jälkeen historiatiimi veti ohjelmallisen, hauskan tuokion, jossa testattiin digi-immeisten taitoja filmiajan vehkeillä. Yritettiin saada filmi spiraalille (yksi konkari onnistuikin) ja filmit ladattua vanhoihin kameroihin (se taisi sentään onnistua moneltakin). Esiteltiin myös filmiajan tekniikkaa, monenlaista härpäkettä Ulla kaivoikin isosta silinterihatusta.

Seuraavaksi kerroin pääpiirteet näyttelyn rakentamisvaiheista ja sitten esittelin Karppisen Antin voittosarjan Vuoden Muotokuvaaja 2013 -kisasta. Tässä käytin materiaalina Antin omaa blogikirjoitusta. Lopuksi tarinoitiin ja tutustuttiin näyttelyyn, jota kyllä kelpaa esitellä kenelle tahansa.

Kutsukaa sukulaiset ja tuttavat katsomaan näyttely, mainostakaa sitä turuilla ja toreilla, yritetään yhdessä saada tasokkaalle näyttelylle mahdollisimman laaja yleisö! Eläköön, SiiKa!