Salamapajalta

Tässäpä näitä kuvia viime viikonlopun salamatyöpajalta. Kaikki on oikeastaan tehty ilman suurempia ennakkosuunnitelmia. Väsättiin jotain paikalla olevista materiaaleista.

Ensimmäisenä Janne U:n sanoin ns. perusvarma potrettivalaisu. Taustalla näkyy seuran uusi kuvaustausta. Oikealla softbox, takana vasemmalla heijastava varjo. Vasemmalla edessä valkea heijastin. Kuva 1a esittää setupin noin suurinpiirtein, kuva 1b on kuva lähes sellaisena kun se tuli kamerasta (rajaus ja valotuksen korjaus tehty kuitenkin. Kuva 1c on käsitelty versio tästä aiheesta.

Tätä ensimmäistä setuppia kokeiltiin alunperin niin, että takana olevalla salamalla valaistiin tausta vasemman puoleisesta reunasta. Todettiin kuitenkin että tausta toimii ilman valaisu paremmin (harmaa tausta, harmaa paita). Takana olevan varjon reunasta tulee hieman valoa taustan reunalle.

Suurinpiirtein samalla asetelmalla kokeiltiin valon värjäämistä värigeelillä. Seuraavassa siis setuppi on sama, mutta takana olevassa salamassa on sininen värigeeli. Geeli värjää pään sivulta sinisellä sävyllä.

Taustaa valaistiin myös erikseen. Seuraavassa setupissa takana oleva salama varustettiin gridillä+ vahvasti sinisellä geelillä. Salama on mallin hartioiden takana ja osoittaa taustaan. Gridin kanssa salama tekee pyöreän sinisen läiskän pään ja hartioiden taakse. Kuvan nurkkia ei ole tarvinnut erikseen tummentaa jälkeenpäin. Huomaa, että tausta on oikeasti valkoinen. Geeli olisi kyllä voinut olla vähän hillitymmän sävyinen.

Nelosessa on kaksi salamaa mallin molemmin puolin takana. Takana olevissa salamoissa on lisävarusteina gridit. Edessä alhaalla on stripbox (softbox, mutta muodostaan kapea ja pitkä).

Viitosessa tehtiin Tommille puolivahingossa komeat aurinkolasit. Kaksi salamaa molemmin puolin takana ilman muokkaimia. Edessä ylhäällä yksi salama todella pienessä kulmassa ilman muokkaimia. Edessä alhaalla heijastin. Tuossa setuppikuvassa yläsalama on paljon kauempana mallista kuin valmiissa kuvassa.

Sokerina pohjalla kokeilimme käytännössä sitä mistä ammattilaiset varoittelevat. Edessä kaksi salamaa molemmin puolin suurinpiirtein samalla teholla. Älä kokeile tätä kotona!

Huomaa silmissä valopisteet jotka osoittavat eri suuntiin 🙂 (Olisi pitänyt vielä laittaa sateenvarjo tms salamaan valonlähteen koon kasvattamiseksi. Pisteet olisi saanut sillä tavalla isommiksi). Myös pään varjo molemmilla olkapäillä on huikea.

 

5 vastausta artikkeliin ”Salamapajalta

  1. jiitee

    Kovin vähän tuntuu olevan keskustelua tuon salamapajan tiimoilta näin jälkeenpäin.

    Aika moni kommentoi silloin paikanpäällä että tämä pitää ottaa uusiksi ja kokoontua toisenkin kerran samoissa merkeissä. Itse olen ainakin mielelläni mukana. Mitkä on tunnelmat teillä toisilla? Otetaanko Koska otetaan uusiksi?

  2. Ilkka Kokkonen

    Otetaanko sitten heti ensi viikonloppuna, vaikka lauantaina? Taitaa olla ihan hyvät sisäkelitkin tulossa, jos oikein olen ymmästänyt . Heitelkää kommentteja osallistumisinnosta ja -mahdollisuudesta mahd. pian, niin kerkeää toimimaan tarvittaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *