4 vastausta artikkeliin ”Ves-lintuja mm. jouhisorsa ym…

 1. Ilkka Kokkonen

  Hyvää lajioppia tulee taas. Vai on tavikin noin värikäs. Tuo uivelokin on melko kuvauksellinen. Kuvana tuo tavin perätarkastus on ihan hauska ja nuo rajummat liikekuvat toimivat mielenkiintoisemmin. Oliko viissatanen jatkeella vai ilman?

 2. MarkkuU

  Noista pääsee makustelemaan hyvin lajituntomerkkejä. Monille vesilintukoiraille tyypilliset vihreät/siniset/violetit metallivärit – jotka maastossa näkyvät huonoissa valaistusoloissa usein vain epämääräisen mustina pintoina – pääsevät oikein hehkumaan näissä Ilkan otoksissa. Vedenpintaheijastukset kiinnostavat aina minua, joten kohti uivan isokossun (kuva 2) rintamuksen heijastuma ja joutsenten (kuva 11) nokkakeltaisen väreilevät palkkiheijastumat näyttävät hienoilta. Telkkien äksöntouhuissa on tosiaan meininkiä ja kaikissa noissa kuvissa tuo maaginen luku kolme pitämässä yllä kuvatasapainoa. Kuutoskuvan pyllistysotoksessa tavikoiras näyttää suorastaan närkästyneeltä moisen vulgäärin performanssin lähitodistajana 🙂

 3. Juhani Hynynen

  Mukavia kuvia Ilkka vain jaksaa puurtaa, jaksaahan sitä sillä tuollaiset kuvat palkitsee. Pidin ykkösestä ja toiseksi viimeisestä joutsen kuvasta tuli mieleen että siinä taitaa olla joutsenilla adoptoituja poikasia 🙂

 4. Tero Pelkonen

  Kyllä vain! Ilkan kysymykseen: Kuulin kaimaltasi, että 500mm + 2,0X on ollut käytössä kaikissa kuvissa. Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Hienoja nämä ovat kaikki, kun pääsee kuvista näin läheltä näkemään näitä värikkäitä veslintuja veden ääreltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *