6 vastausta artikkeliin ”Pöllöilyä ja joutsenia…

 1. Tero Pelkonen

  Hiiripöllökuvassa mukava rajaus! Kuvaa on kuitenkin cropattu senverran, että kuvan laadun heikkeneminen erottuu jo jonkinverran häiritsevästi. Laulujoutsenkuvat ovat toista maata ja varsin korkeatasoisia sellaisia ja hyvin sommiteltuja.

 2. VilleM

  Hiiripöllökuva on cropattu ainoastaan tuohon formaattiin niin kuin kaikki muutkin kuvat tässä sarjassa. Mikähän sitten voi olla kyseessä, koska sama kuva jonka laitoin sivuille ja se mitä katson työpöydältä ovat täysin erilaisia laadultaan. Vaikka kuvakoko on sama.

 3. Tero Pelkonen

  Tähän olisi varmaan asiantuntijoitakin vastaamaan, mutta yhdenlainen selityshän voisi olla se, että nettiselaimet vähän ”pehmentävät” sivulle ladattattuja kuvatiedostoja. Eli yleensä se kuvan tarkkuus kärsii ja jpg-pakkaus syö loput. Joten sama kuva saattaa näyttää paremmalta kovalevyltä tai työpöydältä katseltuna kuin sivustolla. Näihin web-kuvien terävöityttämiseen on olemassa lukuisia erilaisia ohjeita mm. täältä Siikan sivuilta löytyy erinomainen sellainen.
  https://www.siikary.fi/2008/11/web-kuvien-pienentaminenvariprofiili/ Ohjeet on photarille, mutta niitähän voi soveltaa. Jokainen kuva on kuitenkin erilainen, eivätkä samat säädöt tietenkään sovi välttämättä kaikille kuville.

  Toinen selitys on se, että tuo kuvassa oleva pöllö oli kuitenkin niin kaukana ja korkealla kuvattavaksi. Joutsenkuvat on kuvattu niin paljon lähempää, että niitä kärsii käännellä ja väännellä sekä tehdä vaikka minkälaisia croppauksia.

 4. jiitee

  Tuo pöllökuva on 1366px leveä. Nettikuvaksi aikalailla leveä. Jos selainikkuna on kuvaa pienempi, niin silloin tuo kuvan esitystoiminto (suureneva kuva ja tummeneva nettisivu) skaalaa sitä sen verran alaspäin että mahtuu näyttöön.

  Siihen ei voi itse vaikuttaa miten selain skaalaa kuvan. Toinen selain tekee sen huonosti ja toinen vielä huonommin. Kannattaa siis skaalata(pienentää) sekä terävöittää itse sopivaan kokoon ennen nettiin laittoa.

  Avasin tuon kuvan selaimessa (100% koossa) sekä kovalevylle tallennettuna kuvankatseluohjelmalla (myös 100% koossa). Molemmissa näyttää samalta, ihan niinkuin kuuluukin.

 5. VilleM

  Se voi olla tuosta terävöityksestäkin kiinni. Koska nyt olen tämän viikon toipilaana, ja lähin Photari on koulun koneella. No joka tapauksessa kiitos avusta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *