8 vastausta artikkeliin ”Heilautuksia Puijonlaaksosta ja Konttilasta

 1. henrye

  Juuso on omistanut tämän sarjan taiteelle ja hyvä niin. Tulee aivan kangasmaisia pintoja kuviin. Oma suosikkini taitaa kuitenkin olla viimeinen. Siinä on sellaista sisäistä voimaa ja rytmiä.

 2. TeroP

  10 pistettä Juusolle! Kyllähän nämä hienoja ovat, hallittua automatismia! Onpa hieno sana, onneksi pääsin sitä käyttämään tässä yhteydessä. Suosikkini ovat 4,5 ja 6. Kutoskuva on mielettömän upea, jopa pelottava. Pelottavin kuva, mitä olen koskaan nähnyt..karmivan hieno! Viimeisessä teokseen on vangittuna Puijonlaakson ostari täydessä loistossaan. Mutta tuo kutonen…

 3. ilkkak

  Meillähän näitä heilautuskuvia on harrastettu melkoisesti jo pari vuotta. Muut näyttävät seuraavan perässä, huomioin Finlandiatalolla 🙂 No joo, onhan näitä nähty iät ajat, liekö tekniikan keksijää tiedossakaan. Varmaankin joku valokuvauksen veteraani, joka kompastui valotuksen aikana laitteineen.

  Mutta kuten mekin olemme täällä näitä tehneet, niin myös ”isot pojat” harrastavat taiteellista ilmaisua tällä tekniikalla. Eilisissä esityksissä kaksikin gaalaillan esiintyjistä, Mauri Leivo ja etenkin pääesiintyjä, espanjalainen Jose B. Ruiz, olivat käyttäneet heiluttelutekniikkaa fiiliskuvissaan (Ruiz näytti tällaisia varmaankin kymmenkunta). Ja lisäksi näyttelyä paikalla pitäneen Pekka Luukkolan vasta julkaistussa kirjassa on runsaastikin tämän tekniikan avulla luotuja kuvia.

  Eli kaikkea tällaista kokeilua kannattaa harrastaa, kehittävää se on joka tapauksessa!

  Juuson kokoelmassa vitonen ja kymppi miellyttävät eniten, kutonen ei satu juuri minun painajaisalueelleni (mutta Teron ilmaistua fiiliksiään, niin tällaisen ajatuksen voi kyllä kuvassa aistiakin), mutta muuten kyllä on jees. Tuossa kympissä kun ei olisi noita vasemman alakulman valoviiruja mukana, niin se olisi mielestäni ihan täyttä kisakuva-ainesta! Hyvä, Juuso!

 4. JuusoJ

  Kiitos kommenteista!
  Huomasin kympistä kuvien laiton jälkeen, että olisin voinut rajata ne valoviirut pois. Kävin tänään samalla paikalla ottamassa uudestaan samalla tavalla kuvia ja sain aikalailla samanlaisen kuvan samasta puskasta, mutta ne jääkööt kuvakatseluiltaa odottamaan. 🙂

 5. JuusoJ

  Tuhon viimeiseen kuvaan liittyvään kysymykseeni vastausta. Terolla oli lähellä, että Puijonlaaksossa se on kuvattu. Mutta samaa kohdetta siinäkin kuin muissakin kuvissa eli metsää. Kuvaa olen käyttänyt kunnolla kuvankäsittelyohjelmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *