Terveiset Finlandiatalolta!

Tuoreet terveiset Finlandiatalolta! Siellä nähtiin hienoja luontokuvaesityksiä, tutustuttiin näyttelyihin, julkaistiin uusi luontokuvauksen käsikirja, ihasteltiin isoja putkia jne. Vuoden luontokuva julkaistiin tietysti myös, ja spekulaatiot voivat alkaa. Yleisön suosikki, kuva saalistavasta lepakosta ei voittanut. Gaalaillassa vieressäni istunut Hautalan Hannu olisi myös suonut voiton lepakkokuvalle. No, voitto tulikin tällä kertaa visuaalisesti vahvalle kuvalle, jollaisen periaatteessa kuka tahansa meidänkin seurastamme olisi voinut ottaa. Tällainen tuomariston linja oli mielestäni erittäin hyvä asia, ja todennäköisesti rohkaisee jälleen uusia kilpailijoita mukaan. Täman vuoden kilpailuun kuvia lähetettiin melkein 11000, ja todennäköisesti ensi vuonna tulee uusi ennätys.

Yksi monia, myös minua, ilahduttanut asia oli mustavalkoisten kuvien mukaan tulo, näitä oli näyttelyssäkin monia. Ja ilmeisesti säännöt sallivat nyt ensimmäistä kertaa käyttää erilaisia rajauksia kameran formaattiin verrattuna, tämä oli myös erittäin piristävää!

Mutta hei, spekuloidaanpa mekin tässä kisan antia. Voittiko oikea kuva? Mikä oli oma mielikuva, miksi jne. jne.