10 vastausta artikkeliin ”Kasveja ja maisemaa

 1. TeroP

  Katoppas! On tullut näköjään Oulangan kansallispuistossa vierailtua. Kitkajoki kuvattuna Päähkänänkalliolta ja vielä oikeana ajankohtana. Etualan oksat luovat hyvin syvyyttä kuviin. Tuo oik. reunan vain osittain näkyvä petäjän runko häiritsee vähän tätä hienoa harmoniaa. Vielä kun auringonpaiste tekee siitä niin kovan elementin. Kasvikuvissa on tervetullutta uutta ja erilaista näkökulmaa onnistuneesti saatu esille. Ykköskuva saattaisi toimia myös formaattipystyrajauksenakin, tiiviimpänä. Siten, että vas. puolen kukinto jäisi enemmän reunalle. Kakkoskuva on tehokkain ja siinä on hienosti hallittu terävyysalue. Tikankonttikuvassa on uutta ideaa ja oivallusta..erinomainen näkemys! Hienoja valokuvia kaikki osuvasti nimettyinä!

 2. VilleM

  Osuvasti nimettyjä! Hauska idea tu ”hukkuva tikankontti”, mutta tosiaan ota nuo osittain näkyvät puut pois Teron ohjeiden mukaan. Hyvä hyvä! 🙂

 3. TeroP

  Noniin Villenkin pyynnöstä: Laita Henry versiot/versio maisemakuvista vierelle, jos haluat? Jos formaatissa rajaat, niin yläosan usvaa ei raski vähentää yhtään. Eli alhaalta ja oikealta siivut pois. Korostan kuitenkin ettei nämä kritiikkini ole mitään totuuksia vaan omia mielipiteitä ja päähänpistoja…on niin monta tapaa ja näkemystä…onneksi. Pahus tuo oik. keskellä oleva oksantynkä viimeisessä kuvassa.

 4. MarkkuU

  Ykkösen kurjenpolveen ja kolmosen konttiin on saatu ihan uudet kuvakulmat, nupullakin oleva värikäs kukka on kuvauksellinen. Tuo konttikuvahan on ihan mystinen, mites se kukka tuolla lailla uiskentelee… Kasvi on kuvassa sommitellullisesti hyvin. Maksaruohon kukka on saatu hienosti koko terävyysalueelle ja neliörajaus sopii kukan pyöreän tähtimäiseen muotoon. Maisemakuvissa etualan kauniisti valaistuneet puut ja taustan varjoisuus + maiseman yksityiskohtia taustassa piirtävä sumu antavat kuviin voimakkaan syvyysvaikutelman. Kaunis kuvasarja.

 5. henrye

  Kiitos kaikille kommenteista. Markun kommenttiin viitaten, ajattelin aluksi nimetä kontinkuvan ”hukkuvan rukous”, mutta päädyin tällaiseen pliisuun lällärinimeen.

 6. Ilkka Kokkonen

  Voi yhen kerran, kun olisi tuurit ja viuhkat olleet täysin kohdillaan tuossa tikankonttikuvassa. Eli kohteen tausta kuvan yläosassa ei suostu yhteistyöhön täysosuman metsästyksessä! Olisikohan polarisaatiosuodatin auttanut? Toisaalta, silloin olisi hyvinkin menetetty nuo kauniit heijastumat! On siinä hienoja elementtejä ja vertauskuvallisuutta…huoh…
  Maisemakuvissa on ollut hieno sumuhetki, mutta olisi ollut myös kirveelle töitä! Milloin kaikki natsaisi kohdalleen, milloin…sitä kyllä saa toistella toistelemistaan tässä harrastuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *