9 vastausta artikkeliin ”Makromaailman terveisiä

 1. Ilkka Kokkonen

  Moi, Antti!
  Viritelmäsihän toimii ihan laadukkaasti! Ekasta tykkään, samoin kimalaisen pörräyksessä ajoitus onnistunut hienosti. Siinä kun olisi vielä ollut isompi aukko, niin voihan video! Tuota kuoriaisen kurkistusta(ensimmäistä) kun katsoin thumbnailista, niin ensimmäinen ajatukseni oli, että onpa Antti innostunut taas shoppailemaan, mutta sehän onkin ihan aito tilanne, eikö olekin! Onhan?!?!?!? Jos on aito, niin tykkään ihan hitosti!!!! Jos taas ei, niin onhan siinä sitä visuaalisuutta, mutta …Ja poseerasiko mokoma vielä niin kuvaajaystävällisesti, että pystyit kiertämään nurkan toiselle puolelle jatkamaan. Tuollainen kuvapari ei ole mahdollinen montaa kertaa!
  Oletko laskenut, millaiseen suurennussuhteeseen tuolla yhdistelmälläsi pääset?

 2. Antti

  Moro!

  Empä ole laskeskellut suurennusta, pitäisi varmaan joskus tässä laskea. Kaikki kuvat on ihan au natural. Valotusta ja värejä aavistuksen korjattu Lightroomissa ja osaa hienoisesti rajailtu. Juu tuo viimeinen öttiäinen oli tos paikallaan varmaan minuutin, kurkki hirren toiselta puolelta, jota pääsin sitten kiertämään. Nauratti ihan kipeästi kun näin sitten kuvat kotona ja kuinka hyvin osui tarkennus kohdilleen.

  A

 3. Antti

  Jep, laskeskelin tos juuri hieman tätä. Eli tuolla paketilla pääsee sinne hieman päälle 1:1 suurennokseen, ja pystyy samalla olemaan kohtuullisen kaukanakin vielä kohteesta .. kaipa se jotain tuommosta on.

 4. Antti

  noi pari viimeisintä olikin otettu 24-105 4L + 36mm tube yhdistelmällä. Sillä pääsee tommoseen 1,5 kertaiseen suurennokseen noin .. mut pitää olla jo vähän lähempänä..

  A

 5. Seppo

  Terve.
  Viikonloppuna kokeilin samanlaisia kohteita 70-200/2.8L. en päässyt lähellekkään tuota tarkkuudessa. Olen ottanut nyt sillä 50 mm / 1.2 L.llä kuvia.. mutta kyllä se edelleen taakse tarkentaa. Hyvin se piirtää siihen mihin tarkennus sattuu, mutta… mutta,,,
  seppo

 6. Ilkka Kokkonen

  Siis oliko sinullakin, Seppo, loittorengas tai -renkaita käytössä mainitsemasi putken kanssa?
  Eikös sinun kannattaisi palauttaa se viiskymppi takaisin myyjälle?

 7. Antti

  Kyllä minäkin veisin linssin takaisin, jos se ei tarkenna siihen mihin haluaa niin onhan se aivan mahdotonta saada tarkennus kohdilleen. Pitäisi aina miettiä, että tarkennampa pari senttiä taakse, että sitten haluama kohde olisi terävä. Ei sillä kyllä paljoa tee .. sika kallis linssikin vielä.

  A

 8. Ilkka Kokkonen

  Vieläkin täytyy kyllä kehua tuota punaruskeataustaista ötökkäkuvaa! Jos jollain ilveksellä vielä olisi saanut riittämään syväterävyysalueen ihan ötön takapäähän asti, niin jo vot, vaikka mihin kisaan mukaan! Tulee ihan mieleen vanhat tarut maailman laidalle joutumisesta, sen näköinen tilanne on. Tosi herkullinen tuo taustan väri, mitä siellä oikein oli? Monta kertaa olen kuvan napannut auki, tykkään ihan hitosti! Ja kun vielä aito on, niin taas sitä suuremmalla syyllä!!!Eikä satu kyllä monta kertaa yhden kuvaajan elämässä, että ötökkä vielä jää noin hekumalliseen paikkaan poseeraamaan minuuttitolkulla!

 9. Antti

  Kiitoksia kommenteista, onhan se vallan hassu kuva kyllä. Taustalla on punaiseksi maalattua hirsiseinää. Sehän tos mun setissä on, että valoa ei kyllä kauheasti putken perukoille riitä, joten täysin auki pitää ampua, ja sitten se syvyysterävyys alkaa olemaan aika pientä. Kerkesin ottamaan molemmista suunnista kaksi kuvaa, ja onneksi molempiin ehdin säätämään tuon suunnilleen tuohon päähän kohdilleen. Ei tullut ajatelleeksi itse, miten harvoin tommosta eteen tulee. Pitää olla mökillä jatkossakin tikkana kameran kanssa, kyl siell niitä pörriäisiä riittää.

  A

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *