4 vastausta artikkeliin ”Ötököitä

 1. MarkkuU

  Kyllä ludekuva on ehdottoman hieno. Terävyys, otuksen kokonaisasento lehden suhteen (”syvenee” otuksen pituusakselin suunnassa), tuntosarvien ja jalkojen asennot, otuksen varjo, lehden reunan muodot ja reunan terävyys, lehden pinnan kiiltely ja otuksen paikka kuvakentässä sommitellullisesti – mielestäni kaikki osuvat kohilleen. Minä tekisin vielä sen, että rajaisin kuvan formaattiin siten, että poistaisin kuva yläosasta tarvittavan kaistaleen, koska siellä on epäterävää kuvakenttää, jolloin mielestäni lehden sahalaitakuviointi kulkisi vieläkin jäntevämmin kuva-alueen halki.

  Eikä tukkimiehentäissäkään ole moittimista. Otus terävä kuin mikä ja ponnistaa hyvin esiin rauhalliseksi saadusta taustasta.

 2. Ilkka Kokkonen

  Joopa, ehdottomasti formaattiin yläreunasta poistellen, niin hyvästä tulee vieläkin parempi. Ja voisit laittaa vielä kokeeksi myös niin rohkean rajauksen (formaatissa), että tuo vasemman reunan taustalla oleva epäterävä lehti lähtisi kokonaan pois. Voi mennä jo liian tiukaksi, mutta olisi tosiaan mukava verrata!
  Laittelehan tämä sitten kilpailukuvien kansioon!
  Ja tukkimiehen täi on tosiaankin hyvä laukaus myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *