Afrikan auringosta

Näin itsenäisyyspäivän iltana tunnelmia oman maan rajojen ulkopuolelta…

Kuva on otettu Cap Verdeltä Salin saarelta. Tekniikka-asiat ei juuri kiinnosta, mutta tätä ”tekniikkaa” olen jonkin verran harrastanut ennenkin = valotus reilusti yli ja katotaan mitä jää. Tosiasiassa näitä otoksia tulee ihan vahingossa silloin tällöin, kun valotuskeikko pääsee pyörähtämään huomaamatta esim. Av:stä M:lle (joka sitten ylivalottaa). No, joskus ensimmäisten vahinkojen jälkeen oon pyrkinyt samaan myös tarkoituksella. Jostain syystä vahingossa tulee usein ruutuja, jotka itseä miellyttää. Jopa niin usein, että taidanpa keskittyä kokeilemaan samaa jatkossa enemmänkin – myös tarkoitushakuisesti. Jos vaikka onnistuisi saamaan myös tarkoituksella aikaiseksi jotain…

Saa kommentoida vapaasti!

t. Hanna

7 vastausta artikkeliin ”Afrikan auringosta

 1. Ilkka Kokkonen

  Näyttäisi siltä, että kuvaushetkellä on ollut tosi kovan valon tilanne. Silloin juuri tällainen överiksi vetämällä tyylittely toimii mielestäni mainiosti normaaliin valotukseen verrattuna. Kohteet ovat lähteneet tilanteeseen hyvin mukaan, svengaavaa meininkiä!

  Itse kuvailin viime kesänä vähän samankaltaisessa tilanteessa (valon suhteen siis, ihan Suomessa) ja niitä kuvia vääntäessäni päädyin myös rankkaan ylivalottamiseen. Toimi selvästi tehokkaammin kuin normaalivalotus!

 2. TeroP

  Hyvä, rohkeutta ja luovuutta lisää! Säännöt on tehty rikottaviksi ja tässä kuvassa jyrkän valon tausta toimii tehokeinona. Tilanne on hieno ja aika jännä kuva omalla tavallaan.

 3. Tapsa

  Selvästi ylivalottunut kuva jossa huonosti erottuvat tummaihoiset pojat näyttävät valkoiselle naiselle säädyttömiä käsimerkkejä.
  Voivatpa ehkä olla pahamaineisen aasijengin värväreitä. Kuvaan syntyvä varjo muistuttaa geenimanipuloitua strutsinkaulaista kamelia.
  Oletan että varjo on photosopattu mustetahratestistä.
  Ainoastaan aasien tulehtuneiden silmien alistuneet katseet vievät kuvaa johonkin suuntaa.

  Tämä oli vapaata assosiointia:)
  Kannatan erilaisten juttujen kokeilemista kunhan ne aivät vain vahingoita kehoa tai ympäristöä:)

 4. Hanna

  Hauska kuva, Heikki! Ja ajankohtainen. Kyllä karua ja lämmintä – ja haastavan kova valo suurimman ajan päivästä niin kuin Ilkka arvelit. Harjoitukset jatkuvat – liekö sitten juuri kovan valon tilanteissa tällä meiningillä…? Itse en ollut hoksannutkaan, että onnistuneet ylivalotetut kuvat on kaikki kovan valon tilanteista. Kiitos siis tästäkin huomiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *