Muutama kuva…

Jäiden lähdön aikaan 1Jäiden lähdön aikaan 2Jäiden lähdön aikaan 3Makeeta!Hurjan makeeta!...ja sitten muihin hommiin.KesämaassaKesämaassa 2Kesämaassa 3Kiven kova kivimiesJäätelökesä

Sairaslomassa voi olla jotain hyötyäkin, kun ehtii valkkaamaan valokuviaan. Puh, on tämä hidasta saada näitä kuvia tänne. Huomasin, että suurin osa kuvistani on jostakin syystä omasta lapsestani:) Onneksi hän on varsinainen linssilude ja jo itsekin varsin innostunut valokuvaaja!

Joidenkin mielestä lapsi kuvausaiheena on tylsä. Mitäs mieltä olette?

Henni

8 vastausta artikkeliin ”Muutama kuva…

 1. Tapsa

  Sinulla on vankka ja omanlaisesi näkökulma, hyvä niin. Se on paljon kun kuvaajan alkaa tunnistaa tyylistä. Itselläni on suuri määrä kuvia lapsista. Pelkästään muistokuvina niillä on melkoinen arvo. Ei kun lisää vaan. Sinä päivänä kun tuntuu että kuvassa on mukana lapsen persoona voi olla tosi tyytyväinen. Sillä sitähän se kuvaaminen on, yritystä saada kuva näyttämään samalta kuin itse tilanteen näkee.

  Ja on mukava nähdä Pentaxin tekevän laadukasta jälkeä:)

 2. Ilkka Kokkonen

  Kuka lienee niin kypsä päästään, että lapsikuvia tylsiksi väittäisi? Minulta ainakin haiseva vastalause moiselle! Hyvä, Henni!
  Jäätelökesä on tuosta sarjasta suosikkini. Kivimiehessä kun olisi ollut vielä sininen hattu ja sormia enemmän näkyvissä, niin napsista nauskis! Laittele rauhassa lisää lapsikuvia näkyviin, jos siltä itsestä tuntuu!

 3. Henni

  Kiitos kannustuksesta! Itse asiassa noista kuvista ainoastaan viimeinen on otettu pentax järkkärillä ja muut on vanhoja kuvia jotka otettu perus olympuksen pokkarilla. Mielestäni eron kyllä huomaa selvästi kuvien välillä. Olen suorastastaan tyrmistynyt siitä, miten hyvin kolmiulotteisuuden saa näkyviin järkkärillä.

 4. Erkki Pellikka

  Niin sen tuon terävyysalueen saa pienenemään, joten kohde irtoaa kivastii taustasta. Mukavastihan kuitenkin tuon taustan eroittaa, ei tule teennäistä ”studiomaista” tunnelmaa.

 5. Mervi Lukkarinen

  Tykkään myös kuvasta 6 kuten Hanna. Toiseksi kuvaksi valitsen sen alla olevan kuvan suurentamatta kuvaa. Kestääkö kuva suurentamisen… :>). Vasemmassa yläkulmassa on liikaa ”tavaraa”– ymmärrrän taustalla, ei häiritse minua, mutta useimmat muut katsovat vain sinne taustaan :>). Onko kuva terävä? Jos on jostain terävä, se on hieo >) Minä tykkään siitä juuri tuollaisena joka tapauksessa.

 6. Mervi Lukkarinen

  Hei taas. Tykkään niin paljon näistä lapsikuvista, että piti (tai sain istua jälleen koneen ääreen… Äh. no käpälsin tänään puolimaratoonin, mutta se on salaisuus, että harjoittelen kevään HCR- puolimaratooniin :>…Kuva numero neljä on myös suosikkini. Sopii ajankohtaiseen nenäpäivätempaukseen, varmaan monen pikkujoulun jälkeiseen nenän valkaisuun :>) yms. Joo, openi, ei tykkäisi ehkä, eikä ainakaan tuosta vasemman yläsivun tyhjästä kolmiosta. Minusta ei ole mikään pakko tuijottaa juuri sitä, kuvassa on niin paljon kivaa katseltavaa.Tässäkään kuvassa edes en yritä katsoa kuvaa suurentamalla, onko se terävä. Ihmeessä näitä kuvia paljon talteen kun suhteen lapsiin noin hyvät. Onnea samantien KAIKILLE ISILLE!

 7. Henni

  Niinhän se on että toinen tykkää toisesta:)
  Ei nämä kuvat varmaan suurentamista kestä kuten ei muutkaan kuvani koska ei mulla ole ollut hajuakaan aiemmin esim. Siitä,mikä merkitys
  on kuvan tiedosto-koolla jos kuvan aikoo saada suurennettua teräväksi. Noissa kuvissa myös kameralla lienee merkitystä laatuun. En tosiaankaan osaa kiinnittää kuvassa huomiota kolmioihin ym. Ja toisaalta en haluakaan, sillä ajattelen että riittää jos kuva miellyttää minun silmää. Saatan olla tässä asiassa itsekäs:) minusta on kuitenkin kiva kuulla erilaisia kommentteja, koska sillä tavalla oppii kiinnittämään huomiota kuvissa erilaisiin,uusiin asioihin. Hyvää isänpäivää minunkin puolestani!

  Henni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *