11 vastausta artikkeliin ”Hiertääkö välit vai miten on niin hankalaa??

 1. Mervi Lukkarinen

  Joo, mikäli noviisina ymmärrän kun tuon kuvasi katsoo täydeltä näytöltä, ei voi muuta kuin ihailla ”Täysi kuuta” siinä piikkisiilin takana :>). No, joo, voisko vasemmalta rajata pois ja sama sitten alhaalta. Vähän tyhjää pois ja ihana pelkistetty piiikäs siili, tai ehkä ei siilikään. Tuon upean sivuvalon varjo viimeistelee kuvan :>). Ei muuten moni lomatunnelmissaan pysty samaan.!!Yritin itse kalaa niin kovasti viime kesänä siellä Kuusamossa, että ei tullut kuvia… alamittaisia kaloja, mutta onhan siellä purkkikalaa :>).

 2. Hanna

  Syli on vain piikin mitan päässä? Kirsi Kunnashan se taisi runoilla siilestä, jonka piikkikuoren alla sydän sykki…niin muistelen. Sama auts väistämättä tulee ensin mieleen, mutta sitten haluan onnellisen lopun, joten kertomus jatkuu siten, että amorin nuolilla lävistetty kaveri saavuttaa lisääntyvän lämmön myötä armeliaasti olomuodon muutoksen ja saavuttamattomasta tuleekin mahdollista ja niin hän elää onnellisena raviten elämänvetenä piikikästä ystäväänsä…(kevätkö tätä tarinaa suoltaa vai mistä se tuli? kertoja miettii…)

 3. Hanna

  Onhan se keskellä kuvaa, sitä minäkin mietin, mutten silti halunnut toisin rajata. Tuon valkoisen piikikkääseen nousevan ”kinoksen” halusin täyttämään ja tasapainottamaan kuvaa, joten siinä se nyt sitten on ja riitelee sommittelusääntöjen kanssa. En välitä siitä, lomalaisen päätä ei kiristä ja epätäydellinen on vallan hyvä nyt. 🙂

 4. Raija

  Hyvä, Hanna, hyvä. Sehän on kuin rintakoru siinä!

  Kevät se on asialla, valon kanssa yhdessä juonivat kaikenlaisia juttuja ilmoille. Kiva vaan, että niitä tännekin napsahtaa.

 5. Mervi Lukkarinen

  Joo, kiitos tytöt!! Hienossa herraseurassa on myös kuvaavia naisia ja naisia, jotka osaavat kokemuksellaan katsoa kuvia kuten Ulla. Ilkkaaa… Noviisina ottaisin pois Hannan kuvasta vähän pois vasemmalta, mutta kärsiskö kuitenkaan ottaa alhaalta kuten ekana ehdotin.Hanna taitaa olla oikeessa tämänkin kuvansa suhteen! Arvostan nuorta naista!! Ilkka, Oletkohan nyt Kiljavalle, sillä missä kaikki ”Kunnon ” Luontokuvaajat on… No, joo, naisten kesken sovittaan, että ei nakerreta hienosta Hannan kuvasta edes vasemmalta. Joten opiskele vaan ihan rauhassa Lightroomia yms. Mielenkiintoinen ohjelma on, mielelläni olisin mukana.

  Minusta Hannan kuva on äärimmäisen hieno. Jorman luontokuvakurssilla olen oppinut, ettei täydellistä kuvaa ole… juuri siksi mietin, mitä ihmettä ”PikkuHiiren” lailla nakertaisin tuostakin kuvasta, ettei siitä loppujen lopuksi jäisi enempää kuin lorussa : ” Hiiri se takkia ompeli”…
  Ei nakerreta!! Ei

 6. Mervi Lukkarinen

  Pah, väärät vokaalit: tässä korvattuna : Sillä _ siellä, sovittaan, sovittiin. :>) Sorgen.Siirryn nyt Mac 27″, joten nää läpärin kirjoitusvirheeni on toivottavasti historiaa.
  Juoksutossut jalkaan, ja kuvia lennosta keväällä, veneitä tai veneenalusasukkaita.

  Jos osaan laitan sen sisällä otetun lumikuvan ennen kevättä– No, telttasta makuupussista kuvattu keittiömme aamulla, :>). Ei kovin kaksinen, joten hirveesti ei viitsi ruutia laittaa…Tulipahan vaan lumi sisään kahden naisen teltan keittiöön Lapin erämaassa…Tässä ollaan, kaikki hyvin. Pelotti, yöllä pelotti., että teltta repee tulessa, kännykkä oli katvealueella. Kuva on tyyni, ei siitä näy tunnelma. ehkä joskus kuitenkin laitan sivuille, kun päästiin näihin lumikuviin. Omat ajatukseni on jo enemmän keväässä – muuttolinnuissa. Myöhäisenä voisin yhden viime syksyn kuvan laittaa sivuille, jos joskus osaan … :>). Silmät tarkkana lintujen suhteen, Räksä oli tänä aamuna omenapuussa, ja hävisi ennen kuin kamera oli mukana. — kandee kuvata,jos havaitsee, havainto on suhteellisen harvinainen näin talvisaikaan.

 7. Hanna

  Kiitos Raijalle ja Merville reagoinnista ja kommenteista :).

  En malta olla sohaisematta tässä vielä Mervinkin sivuamaa aihetta: täydellisen kuvan metsästystä. Tätä oon itse mielessäni pohdiskellut jo pidemmän aikaa ja miettinyt, että onko se niin tavoittelemisen arvoista – siis täydellisen kuvan saaminen? Kaippa nuo kaikki tekniset ja sommittelulliset säännöt on ihan paikallaan ja hyvä tuntea ja tietää, mutta mitä enemmän sitoutuu sääntöihin, sitä kauemmaksi eksyy luovuudesta. Niin ajattelen. Ja pelkään itse kyllä sitä, että sääntöviidakossa tulee kadottaneeksi ajatuksen kuvan sisällöstä: mitä se herättää? mitä se viestii? miltä se tuntuu? Aika ajoin yritän unohtaa kaiken oppimani ja luopua odotuksista ja kas: kahleista vapautuneena voi ehkä löytää uudenlaisia ilmaisumuotoja tai jopa palan itseään. Voi mennä myös pahasti ”metsään”, mutta ei kai sekään niin kovin pahasta liene? ”Metsästähän” pääsee aina pois.

  Niin ja oikeastaan se tärkein ajatus taisi olla se, että täydellisyys on tylsää.

 8. ulla

  Hienoa, likat!
  Mikään ei ole niin kahlitsevaa, kuin kahlitsevat säännöt. Mielettömän hauskaa on kuvata säännöt mielessä, mutta niitä rikkoen.
  Miettikääpä, millaisia olisi tullut minun tämänaamun, anteeksi: tämän aamun, mustaviinimarjamuffinsseista, jos olisin tehnyt ne tasantarkkaan saamani ohjeen mukaan. Kuivia, sanon minä.
  Rikkokaamme sääntöjä, kallistakaamme kameroita ja kokeillaan asettaa, panna ja laittaa joskus se horisonttikin ihan keskelle ruutua! Tärkeintä on sittenkin se, että ykkösiksi ja nolliksi muuttu se tunne, mikä kullakin kuvatessa oli.

  Ah!
  Taidanpa mennä tästä keittiöön, vielä mahtuu yksi muffinssi massuun.

  Sitäpaitsi, Hanna, hauska tuo sinun lumidelfinisi! Siltä se minusta näytti!

 9. Ilkka Kokkonenil

  Delfiinikö…sovitaan niin…minusta on kyllä ihan selvästi kiipeävä jääkarhu!

  Terveisiä vaan kaikille täältä Kiljavalta. Ensimmäistä kertaa siis olen Suomen luonnonvalokuvaajien talvipäivillä, mutta en varmasti viimeistä. On ollut antoisa kokemus, ja huominen on vielä jäljellä! Hautalat ja kumppanit täällä pyörivät, ja esityksissä nähtyjen kuvien laatu on todella korkeaa luokkaa. Suosittelen liittymään lafkaan, vaikka hieman tyyristä onkin!

 10. Mervi Lukkarinen

  Joo, hyvin voi uskoa, että rahalle tulee vastinetta. Kovasti mietin itsekin, kun ohjelman näin. Ehkä ensi vuonna tosiaan. Tuli juuri perjantaina ”rahanreikä” – tuo uusi tietokone, mutta siinähän sitä lighroom yms. oppeja tarvittaisiin :>( Olis vaan pitänyt lähteä ja syödä näkkäriä sitten kaksi viikkoa :>)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *